Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Hyvinvointikaveritoiminta2021-04-21T13:52:28+02:00
Vapaa-aika
Etusivu/Vapaa-aika/Hyvinvointikaveritoiminta

Hyvinvointikaveritoiminta

Eurajoki on mukana Ikäinstituutin koordinoimassa kärkihankkeessa Voimaa vanhuuteen. Toiminnan tavoitteena on ikääntyvien (+75-vuotiaiden) terveyden edistäminen ja toimintakyvyn tukeminen terveysliikunnan avulla. Kohderyhmänä on erityisesti vielä kotona asuvat eurajokelaiset, joiden hyvinvointia, arjen sujumista ja virkeyttä on tärkeää tukea kotona-asumisen mahdollistamiseksi.

Olemme kouluttaneet vapaaehtoisia hyvinvointikavereita, jotka ovat nyt valmiita toimimaan apuna iäkkään arjessa. Hyvinvointikaverista iäkäs saa juttuseuraa, turvallisen kaverin ulkoiluun, apua osallistua lähiympäristön toimintoihin, seuraa kauppareissulle tai vaikka konserttiin. Jokainen parivaljakko määrittelee omat tapaamisensa ja toimintansa keskenään. Tavoitteena on tehdä yhdessä, lisätä iloa ja hyvinvointia sekä vapaaehtoisen että iäkkään elämään Eurajoella!

Mikäli sinulla on tarvetta hyvinvointikaverille tai tiedät henkilön, joka mahdollisesti tarvitsee tukea arkeen, ota yhteyttä Eurajoen kunnan vapaa-aikapalveluihin vapaa-ajan asiakkuuspäällikköön Maija Penttilään, [email protected], p. 044 431 2502 tai ikäihmisten päivätoiminnan toiminnanohjaaja Kaarina Tammiseen, [email protected], p. 044 312 4924.

Vapaaehtoiseksi hyvinvointikaveriksi?

Hyvinvointikaverina toimiminen on vapaaehtoistyötä, josta isoimpana palkintona on hyvä mieli. Hyvinvointikavereista ja kaveria kaipaavista ikäihmisistä muodostetaan parivaljakoita, jotka määrittelevät itse omat tapaamisensa ja vapaaehtoistyöhön panostettavan ajan. Tapaamiset kirjataan ylös ja kunta palkitsee parivaljakoita tapaamiskertojen toteuduttua. Vapaaehtoisia muistetaan lisäksi vuosittain kunnan järjestämällä kiitoksella. Vapaaehtoiseksi hyvinvointikaveriksi voi ryhtyä yli 16-vuotiaat.

Hyvinvointikaverikoulutus toteutetaan kahdessa kolmen tunnin (3h) osassa. Koulutuksen käyneet saavat toimintaa tukevat materiaalit, todistuksen, hyvinvointikaveripassin, vastuuvakuutuksen ja pätevyyden toimia vapaaehtoisena hyvinvointikaverina. Hyvinvointikaveripassilla vapaaehtoisena toimiessasi olet oikeutettu maksuttomaan sisäänpääsyyn Eurajoen kunnan kulttuuritapahtumiin.

Kaikilla eurajokelaisilla tulisi olla mahdollisuus hyvään arkeen, ulkoiluun ja osallistumiseen kunnan eri tapahtumiin ja toimintoihin.

Voimaa Vanhuuteen viikoittaiset toimintaryhmät löydät tämän linkin takaa.

Yhteystietoja

Vesa-Pekka Leino
sivistysjohtaja
puhelin: 044 3124901
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Marita Sundqvist
toimistosihteeri
puhelin: 044 3124306
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Jarmo Olli
palvelupäällikkö
puhelin: 044 3124267
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Maija Penttilä,
hyvinvoinnin edistämisen yhteyshenkilö, asiakkuuspäällikkö
puhelin: 044 4312 502
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Pirita Laivanen
vapaa-aikakoordinaattori
puhelin: 044 3124265
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Helena Kuivasniemi-Lehti
kirjastotoimenjohtaja
puhelin: 044 4312523
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top