Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Opastukset2021-08-09T09:29:51+02:00
Matkailu

Opastukset

Räätälöidyt opastukset

Ryhmille on mahdollista luoda eri tavoin yhdistettyjä ja erikseen ryhmän toivomusten mukaan räätälöityjä, yksilöllisiä opastuskierroksia. Eurajoella voit kokea mielenkiintoisen arkkitehtuurisen aikamatkan 1700-luvun rakennuksista nykyajan arkkitehtuuriin.

Rooliopastukset

Aikakauden rooleissa ja rooliasuissa esiintyvät oppaat vievät sinut ikimuistettaville aikamatkoille Eurajoen historialliseen menneisyyteen. Pääset sukeltamaan suoraan aikakauden ja matkakohteen elävään elämään.

Rooliopastuksia on Vuojoen kartanossa, jonka empiremiljöö tekee sinuun lähtemättömän vaikutuksen. Oppaat ovat pukeutuneet historiallisiin aikakauden pukuihin. Rooliesimerkkeinä ovat muun muassa Kartanon frouva, talousmamselli, kirjanpitäjä tai kotiopettajatar. Lisätietoa ja liput yleisöopastuksiin: vuojoki.fi

Myös Liinmaan muinaislinnaan pääsee tutustumaan rooliopastetulla kierroksella. Kierroksen opastukset ovat saatavilla suomeksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Lisätietoa: www.liinmaa.fi

Teemaopastukset

Vuojoen kartanolla on mahdollisuus teemaopastuksiin. Valittavana on mm. Björkenheimien historia Vuojoella, Kartanon haamut, Kartanon maatalous, Kartanon arkkitehtuuri tai Piika kartanon arjessa.

Elävöitetyt opastukset

Välimaan perinnetorpalla, Eurajoen museoissa ja Liinmaan linnamäellä voit kokea aikakauden hengen mukaisesti elävöitettyjä opastuskierroksia. Oppaat esiintyvät matkailukohteen aikakauteen kuuluvissa rooleissa ja rooliasuissa. Kunkin aikakauden vaatteet, esineet, tarvikkeet ja aidossa miljöössä toimivat elävät ihmiset saava historian elämään aivan uudella tavalla. Välimaan perinnetorpalla tapaat torpan väen arkisessa aherruksessaan ja pääset osallistumaan torpan töihin. Museot heräävät henkiin opastuskierrosten aikana. Koulumuseossa opettaja jo odottaa karttakepin kanssa.

Kieli- ja murreopastukset

Opastuksia voi tilata suomen lisäksi ruotsin, englannin, saksan ja ranskan kielillä. Murreopastukset tapahtuvat paikallisella Lounais-Suomen murteisiin kuluvalla Eurajoen murteella. Eurajoen murre muistuttaa hyvin paljon Rauman murretta.

Eurajoki-kierrokset

Mukavasti linja-auton kyydissä eri puolille Eurajokea tehtäviä opastettuja kiertoajeluja, jotka on suunniteltu eri teemojen ympärille. Opastuskierroksina on tarjolla useita, kirkkojen kierros, Eurajoen asuntoalueet-kierros, Eurajoen arkkitehtuurikierros, teollinen Eurajoki ja kyläkierros.

Lisätiedot, opastukset ja varaukset
Eurajoen matkailutoimisto

matkailuinfon oranssi logo

Eurajoen Matkailutoimisto
Kalliotie 5 (Kunnanvirasto, alakerta, vapaa-ajan käytävällä)

27100 Eurajoki

Yhteystiedot
p. 044 3124 216,
matkailuinfo[at]eurajoki.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta
matkailu- ja tapahtumatuottaja
Suvi Taitonen
p. 044 312 4425

kulttuuri- ja matkailutuottaja
Emma Puosi
p. 044 312 4266

Sähköpostit
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top