Opastukset2019-10-16T14:48:29+02:00

Opastukset

OPASTUKSET EURAJOELLA

Räätälöidyt opastukset
Ryhmille on mahdollista luoda myös eri tavoin yhdistettyjä ja erikseen ryhmän toivomusten mukaan räätälöityjä, yksilöllisiä opastuskierroksia. Eurajoella voit kokea mielenkiintoisen arkkitehtuurisen aikamatkan 1700-luvun rakennuksista nykyajan arkkitehtuuriin.

Rooliopastukset
Aikakauden rooleissa ja rooliasuissa esiintyvät oppaat vievät sinut ikimuistettaville aikamatkoille Eurajoen historialliseen menneisyyteen. Pääset sukeltamaan suoraan aikakauden ja matkakohteen elävään elämään. Rooliopastukset tapahtuvat Vuojoen kartanossa, jonka empiremiljöö tekee sinuun lähtemättömän vaikutuksen. Oppaat ovat pukeutuneet historiallisiin aikakauden pukuihin. Rooliesimerkkeinä ovat muun muassa Kartanon frouva, talousmamselli, kirjanpitäjä tai kotiopettajatar.

Teemaopastukset
Vuojoen kartanolla on mahdollisuus teemaopastuksiin. Valittavana on mm. Björkenheimien historia Vuojoella, Kartanon haamut, Kartanon maatalous, Kartanon arkkitehtuuri tai Piika kartanon arjessa.

Elävöitetyt opastukset
Välimaan perinnetorpalla, Eurajoen museoissa ja Liinmaan linnamäellä voit kokea aikakauden hengen mukaisesti elävöitettyjä opastuskierroksia. Oppaat esiintyvät matkailukohteen aikakauteen kuuluvissa rooleissa ja rooliasuissa. Kunkin aikakauden vaatteet, esineet, tarvikkeet ja aidossa miljöössä toimivat elävät ihmiset saava historian elämään aivan uudella tavalla. Välimaan perinnetorpalla tapaat torpan väen arkisessa aherruksessaan ja pääset osallistumaan torpan töihin. Museot heräävät henkiin opastuskierrosten aikana. Koulumuseossa opettaja jo odottaa karttakepin kanssa.

Kieli- ja murreopastukset
Opastuksia voi tilata suomen lisäksi ruotsin, englannin, saksan ja ranskan kielillä. Murreopastukset tapahtuvat paikallisella Lounais-Suomen murteisiin kuluvalla Eurajoen murteella. Eurajoen murre muistuttaa hyvin paljon Rauman murretta.

Eurajoki-kierrokset
Mukavasti linja-auton kyydissä eri puolille Eurajokea tehtäviä opastettuja kiertoajeluja, jotka on suunniteltu eri teemojen ympärille. Opastuskierroksina on tarjolla useita, kirkkojen kierros, Eurajoen asuntoalueet-kierros, Eurajoen arkkitehtuurikierros, teollinen Eurajoki ja kyläkierros.

Lasten opastukset
Vuojoen kartanossa järjestetään lapsille suunniteltuja seikkailukierroksia, joiden aikana lapset pääsevät kokemaan 1800-luvun herraskartanon elämää roolioppaan mukana. Kartanon tapakulttuuriin tutustutaan keittolounaalla, ja kierroksen aikana kurkistetaan kartanon ullakolle ja kellokoneistoon. Ulkona kartanon kuusikujalla etsitään helmiä ja kasvihuoneessa eli Orangeriassa päästään maistelemaan eksoottisia hedelmiä. Rooliopastettu kierros on suunnattu 6-12-vuotiaille lapsille ja kestää 2 tuntia. Suositeltava ryhmäkoko on 15 – 40 lasta. Hinta määräytyy ryhmän koon mukaan. Tiedustelut ja varaukset Vuojoen Kartano p. 02 83997700, sähköposti vuojoki (at) vuojoki.fi

Välimaan perinnetorpalla lapset ja nuoret pääsevät itse entisajan töitä tehden kokemaan, minkälaista oli 1930-luvun perheen elämä. Torpan vapaaehtoiset esiintyvät torpan väkenä ja opastavat eri työtehtävissä ja lasten perinneleikeissä.Torpalla toimii lasten perinnekerho.

Nyt uutena toimintana on Välimaan perinnetorpan kertalämmitteisen saunan lämmitys ja vuokraus. Saunan vuokrauksen yhteydessä myös torpan tupa on käytettävissä kokouksiin, saunailtoihin yms.

Eurajoen museoissa järjestetään lapsille ja nuorille suunnattuja omia elävöitettyjä opastuskierroksia. Esimerkiksi koulumuseossa pääsee pulpetissa istuen itse kokemaan, minkälaista entisajan koulunkäynti oli.

Eurajoen Matkailutoimisto
Riikontie 2 (Eurajoen Portti)
27100 Eurajoki

Avoinna
ma-pe klo 10-16

Yhteystiedot
Puh. 044 3124 216,
matkailuinfo[at]eurajoki.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta
kulttuuri- ja matkailutuottaja Emma Puosi p. 044 312 4266
kulttuuri- ja matkailutuottaja Soili Veijonaho, p. 044 312 4425
vapaa-aikakoordinaattori Pirita Laivanen p. 044 312 4265

Sähköpostit
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Postiosoite
Kalliotie 5,
27100 Eurajoki

Ajankohtaista