Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Ohjattu liikunta2023-08-25T13:35:49+02:00
Vapaa-aika

Ohjattu liikunta

Syksyn 2023 liikuntakalenterit

Tulostettavat versiot syksyn jumpista löydät alla olevista linkeistä!

Eurajoen jumpat: Liikuntakalenteri syksy Ejoki

Luvian jumpat: Liikuntakalenteri syksy Luvia

Hyvinvointi- ja terveysvalmennus (HyTe)

Kaipaatko muutosta elintapoihisi ja tarvitset siihen tukea? Hyvinvointi- ja terveysvalmennus on ennaltaehkäisevää toimintaa, jonka tavoitteena on hyvinvoinnin ja terveyden ylläpito, toimintakyvyn lisääminen ja lisäsairauksien ennaltaehkäisy sekä osallisuuden vahvistaminen. Lisää tietoa ja yhteystiedot seuraavasta linkistä Hyte valmennus

Tuettua vesiliikuntaa

Lähiseudun uimahallien (Pori, Rauma, Eura, Harjavalta ja Ulvila) sekä Merihelmen, Verkkorannan ja Lapin Puusaunan palvelujärjestäjien kanssa on sovittu, että Eurajoen pääkirjastosta (Weenertie 1) ja Luvian lähikirjastosta (Lukkarilantie 4) saa leimallisen lapun, jolla on oikeutettu saamaan 50%:n alennuksen joko sarjalipuista tai rannekkeeseen ladattavista uintikerroista uimahallin kassalla.  Huomioitava on myös, että hyvinvointi- ja kuntakehitys-lautakunta tukee alle 18-vuotiaiden eurajokelaisten uintia Laitakarissa kesäkuukausina. Ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttaa Eurajoen kirjastoista kuitattu ”uintilappu”

Lisätiedot

Liikuntaneuvoja
Jonna Halminen
044 4312531

Terveysliikuntasuositukset

Viikoittainen liikkumisen suositus 18–64-vuotiaille kertoo terveyden kannalta riittävän viikoittaisen liikkumisen määrän ja antaa esimerkkejä liikkeen lisäämiseen arjessa. Kymmenen vuotta käytössä ollut liikuntapiirakka on samalla muuttunut aikuisten liikkumisen suositukseksi.

Viikoittainen liikkumisen suositus yli 65-vuotiaille tiivistää terveyden kannalta riittävän viikoittaisen liikkumisen määrän ja antaa esimerkkejä liikkeen lisäämiseen arjessa. Kymmenen vuotta käytössä ollut liikuntapiirakka yli 65-vuotiaille on samalla muuttunut 65+ liikkumisen suositukseksi. Ikäihmisten suosituksessa painotetaan 18–64-vuotiaiden suosituksia enemmän lihasvoimaa ja tasapainoa, joilla on vaikutusta erityisesti arjessa selviytymiseen, liikkumiskykyyn sekä esimerkiksi kaatumisten ehkäisyyn. Suositus korostaa liikkumisen monipuolisuutta. Tavoitteena on toimintakykyä ylläpitävä tai parantava liikkuminen.

Yhteystietoja

Liikuntaneuvoja
Jonna Halminen, p. 044 431 2531

Sähköpostit muotoa
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Hyvinvointikysely

Eurajoen kunta on mukana Jyväskylän ammattikorkeakoulun pilotissa, jossa selvitetään kyselyn avulla tärkeää tietoa kunnan asukkaiden

16.08.2023|
Go to Top