Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Ohjattu liikunta2024-01-29T08:57:39+02:00
Vapaa-aika

Ohjattu liikunta

Kevään 2024 liikuntakalenterit

Tulostettavat versiot syksyn jumpista löydät alla olevista linkeistä!

Eurajoen jumpat: Liikuntakalenteri Ejoki kevät

Luvian jumpat: Liikuntakalenteri Luvia kevät

Hyvinvointi- ja terveysvalmennus (HyTe)

Kaipaatko muutosta elintapoihisi ja tarvitset siihen tukea? Hyvinvointi- ja terveysvalmennus on ennaltaehkäisevää toimintaa, jonka tavoitteena on hyvinvoinnin ja terveyden ylläpito, toimintakyvyn lisääminen ja lisäsairauksien ennaltaehkäisy sekä osallisuuden vahvistaminen. Lisää tietoa yhteistietoineen seuraavista linkeistä:
Hyte valmennus ( lapset & nuoret sekä työikäiset)
Hyvinvointi- ja terveysvalmennus 65+

Tuettua vesiliikuntaa

Lähiseudun uimahallien (Pori, Rauma, Eura, Harjavalta ja Ulvila) sekä Merihelmen, Verkkorannan ja Lapin Puusaunan palvelujärjestäjien kanssa on sovittu, että Eurajoen pääkirjastosta (Weenertie 1) ja Luvian lähikirjastosta (Lukkarilantie 4) saa leimallisen lapun, jolla on oikeutettu saamaan 50%:n alennuksen joko sarjalipuista tai rannekkeeseen ladattavista uintikerroista uimahallin kassalla.  Huomioitava on myös, että hyvinvointi- ja kuntakehitys-lautakunta tukee alle 18-vuotiaiden eurajokelaisten uintia Laitakarissa kesäkuukausina. Ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttaa Eurajoen kirjastoista kuitattu ”uintilappu”

Lisätiedot

Liikuntaneuvoja
Jonna Halminen
044 4312531

Terveysliikuntasuositukset

Viikoittainen liikkumisen suositus 18–64-vuotiaille kertoo terveyden kannalta riittävän viikoittaisen liikkumisen määrän ja antaa esimerkkejä liikkeen lisäämiseen arjessa. Kymmenen vuotta käytössä ollut liikuntapiirakka on samalla muuttunut aikuisten liikkumisen suositukseksi.

Viikoittainen liikkumisen suositus yli 65-vuotiaille tiivistää terveyden kannalta riittävän viikoittaisen liikkumisen määrän ja antaa esimerkkejä liikkeen lisäämiseen arjessa. Kymmenen vuotta käytössä ollut liikuntapiirakka yli 65-vuotiaille on samalla muuttunut 65+ liikkumisen suositukseksi. Ikäihmisten suosituksessa painotetaan 18–64-vuotiaiden suosituksia enemmän lihasvoimaa ja tasapainoa, joilla on vaikutusta erityisesti arjessa selviytymiseen, liikkumiskykyyn sekä esimerkiksi kaatumisten ehkäisyyn. Suositus korostaa liikkumisen monipuolisuutta. Tavoitteena on toimintakykyä ylläpitävä tai parantava liikkuminen.

Ikääntyneiden ravitsemusportaali – kaikki ravitsemustieto yhdeltä sivulta

Vireyttä seniorivuosiin -portaalisivusto on kattava tietopaketti ikääntyneiden ravitsemuksesta.

Portaalista löydät:
– Tietoa hyvästä ravitsemuksesta ikääntyessä
– Asiaa liikunnasta ja syömisestä
– Tietoa siitä, miten pitää yllä aivoterveyttä
– Tuoreet osiot yhdessä syömisestä ja kestävistä ruokavalinnoista
– Kattavan materiaalipankin, testejä, videoita, esitteitä, oppaita sekä runsaasti ruokaohjeita

Vireyttä seniorivuosiin -ravitsemusportaali on suunnattu kuntien ja hyvinvointialueiden asukkaille – ikääntyneille ja heidän läheisilleen sekä ikääntyneiden kanssa työskenteleville.
Portaali on tarkoitettu linkitettäväksi kuntien ja hyvinvointialueiden verkkosivuille, osaksi esimerkiksi ruokaan, ravitsemukseen tai liikuntaan liittyviä ikääntyneille suunnattuja palveluja tai ikääntyneiden muiden palveluiden yhteyteen. Ikääntyneille sivusto tarjoaa paljon tietoa tiiviissä paketissa, ja ikääntyneiden kanssa työskentelevät voivat käyttää portaalia ohjauksen tukena. Tutustu portaaliin

Yhteystietoja

Liikuntaneuvoja
Jonna Halminen, p. 044 431 2531

Sähköpostit muotoa
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top