Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Jätehuolto2021-04-20T13:18:26+02:00
Asuminen ja ympäristö

Jätehuolto

Jäteneuvonta

Jätepulmissa ota yhteyttä jäteneuvojiin. Jäteneuvojat tavoitat Porin kaupungin ympäristövirastosta. He palvelevat asukkaita jätehuollon kiemuroissa ja vierailevat kouluissa, päiväkodeissa ja asukasyhdistysten kokouksissa kertomassa kompostoinnista, lajittelusta ja kierrättämisestä.

Keväisin jäteneuvonta lähettää joka kotiin JäteVaakku-tiedotuslehden, jossa kerrotaan jätehuollon järjestelyistä ja keräysaikatauluista kunnissa. JäteVaakku kannattaa säilyttää seuraavaan ilmestymiseen saakka, jotta tieto jätteiden vastaanottopaikoista ja aukioloajoista on aina käytettävissä.

Porin seudun jätehuoltojaosto
Porin seudun jätehuoltojaosto

Ekomaksu
Ekomaksu

Jätehuollon valvonta

Ympäristötoimi valvoo jätelain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten noudattamista, mm. jätehuollon järjestämistä ja roskaamiskiellon noudattamista.
Jätehuollosta on säädetty Porin seudun alueellisissa jätehuoltomääräyksissä. Määräysten mukaan jokaisen kiinteistön haltijan on huolehdittava kiinteistöllään jätteiden lajittelusta ja toimitettava ne eri jätelajeille tarkoitetuille vastaanottopaikoille. Määräyksissä on lisäksi säädetty mm. jätteen omatoimisesta hyödyntämisestä, kuten kompostoinnista ja jätteen poltosta.

Jäteneuvonnan sivut
Jäteneuvonnan sivut

Porin seudun jätehuoltojaosto

Porin seudun jätehuoltojaosto on Porin, Eurajoen, Harjavallan, Kokemäen, Merikarvian, Nakkilan, Siikaisten ja Ulvilan yhteistyötoimielin, joka hoitaa jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät.

Porin seudun jätehuoltojaosto päättää asukkailta perittävästä ekomaksusta. Jätehuoltojaostolta voi anoa lupaa poiketa jätehuoltomääräyksistä, esimerkiksi kun naapurit käyttävät yhteistä sekajäteastiaa tai kun ruokajäte kompostoidaan ja sekajäteastian tyhjennyskertoja halutaan vähentää.

Porin seudun alueelliset jätehuoltomääräykset
Jätehuoltomääräykset

Yhteystiedot

Mari Salminen
ympäristöinsinööri
puh. 0447017036
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Ympäristöinsinööri tavoitettavissa
varmimmin ma-pe klo 9-11.30.
Muina aikoina ajanvarauksella.

Ympäristöhallinnon verkkosivut
Ympäristönsuojelun lomakkeet

Ajankohtaista

Vapaita tontteja Eurajoella!

Tonttivuokra ensimmäiset 3 vuotta 18 eur/vuosi. Katso lisää Meidän perheen koti on Eurajoella (PDF) tai https://www.eurajoki.fi/asuminen-ymparisto/

23.02.2021|
Go to Top