Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Jätehuolto2024-03-13T15:30:45+02:00
Asuminen ja ympäristö

Jätehuolto

Jätehuolto Eurajoella

Eurajoella on kiinteistön haltijan järjestämä jätehuolto. Tämä tarkoittaa sitä, että jäteastian tyhjennykset tilataan suoraan jätteenkuljetusyritykseltä.

Muut jätehuoltopalvelut tuottaa Rauman seudun jätehuoltolaitos. Jäteneuvojan voi pyytää vierailulle esimerkiksi taloyhtiön kokoukseen, päiväkotiin tai kouluun. Sekä Hevossuon jäteasema Raumalla että Hangassuon jäteasema Porissa ovat Eurajoen asukkaiden käytössä.

Sekajäte: kiinteistön haltija tilaa sekajäteastian tyhjennykset haluamaltaan jätteenkuljetusyritykseltä. Jokaisella asuinkiinteistöllä on oltava joko oma tai naapurin kanssa yhteinen sekajäteastia.

Pakkausjätteet (muovi, kartonki, metalli, lasi): tyhjennykset tilataan Rauman seudun jätehuoltolaitokselta. Pakkausjätteiden keräys on omakotiasujille vapaaehtoinen.

Biojäte: 1.7.2024 alkaen tyhjennykset tilataan Rauman seudun jätehuoltolaitokselta. Biojätteen keräys on omakotiasujalle vapaaehtoinen.

Seuraa Rauman seudun jätehuoltolaitoksen tiedotuksia nettisivuilla, paikallisissa lehdissä, radio Ramonassa ja sosiaalisessa mediassa.

Ota rohkeasti yhteyttä kaikissa jätehuoltoon liittyvissä asioissa:

Jäteneuvonta: [email protected] p. 044 403 6116
Hevossuon vaakatoimisto: [email protected] p. 044 403 6420
Asiakaspalvelu: [email protected] p. 040 833 1060

Jätehuolto Eurajoella infoa

Kompostointi-ilmoitus

Jätelain mukaan biojätteen kompostoinnista on tehtävä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Ilmoitusvelvollisuus koskee vakituisten asuntojen ohella myös mökkejä. Pelkästä puutarhajätteen tai kuivakäymäläjätteen kompostoinnista ei tehdä ilmoitusta.

Kompostointi-ilmoitus (vahva tunnistautuminen)

Ekomaksu

Jätehuollon ekomaksu on maksu, jolla katetaan kotitalouksille asiointihetkellä maksuttomia jätehuoltopalveluja ja jätehuollon viranomaistoimintaa. Tällaisia palveluja ovat mm:

  • jäteneuvonta
  • asiakaspalvelu
  • kierrätyspisteiden perustaminen ja ylläpito
  • vaarallisten jätteiden vastaanotto (ml. lääkejätteet)
  • hallinnolliset palvelut kuten jätehuoltoon liittyvien rekisterien ylläpito
  • jätehuoltoviranomaisen toiminta
  • tiedotus ja viestintä

Eurajoella peritään erillinen ekomaksu kerran vuodessa. Maksu peritään sekä vakituisesta että vapaa-ajan asunnosta.

Jätetaksa 2024

Jätehuollon valvonta

Ympäristötoimi valvoo jätelain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten noudattamista, mm. jätehuollon järjestämistä ja roskaamiskiellon noudattamista.
Jätehuollosta on säädetty Rauman seudun jätehuoltomääräyksissä. Määräysten mukaan jokaisen kiinteistön haltijan on huolehdittava kiinteistöllään jätteiden lajittelusta ja toimitettava ne eri jätelajeille tarkoitetuille vastaanottopaikoille. Määräyksissä on lisäksi säädetty mm. jätteen omatoimisesta hyödyntämisestä, kuten kompostoinnista ja jätteen poltosta. Jätehuoltomääräykset 1.6.2023

Rauman seudun jätehuoltolautakunta

Rauman seudun jätehuoltolautakunta on Rauman ja Eurajoen yhteistyötoimielin, joka hoitaa jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät. Jätehuoltolautakunta päättää mm. jätemaksutaksasta ja jätehuoltomääräyksistä.
[email protected] p. 044 430 9882

Yhteystiedot

Mari Salminen
ympäristöinsinööri
puh. 0447017036
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Ympäristöinsinööri tavoitettavissa
varmimmin ma-pe klo 9-11.30.
Muina aikoina ajanvarauksella.

Ajankohtaista

Risuviikot Hevossuon jäteasemalla, viikot 14-19, 1.4.–10.5.

Eurajoen risupäivät 13.4., 27.4. ja 18.5.

Uima- ja kasteluveden laatu

Testausseloste 14.8.2023, uima- ja kasteluvesi Pappilankoski Testausseloste 16.8.2023 Lahdenperä Testausseloste 16.8.2023 Laitakari Testausseloste 16.8.2023 Pinkjärvi

11.07.2023|
Go to Top