Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Esiopetus2022-04-06T13:52:45+02:00
Kasvatus ja opetus

Esiopetus

Kunta on velvollinen järjestämään alueellaan asuville oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna esiopetusta. Esiopetus on suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatus- ja opetustoimintaa. Lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Eurajoella esiopetusta annetaan koulujen ja päiväkotien yhteydessä. Tarkempia tietoja saa koulujen rehtoreilta, päiväkotien johtajilta ja varhaiskasvatuksen palvelupäälliköltä.

Kuntamme esiopetussuunnitelma on luettavissa Peda.net-sivustolta osoitteessa

https://peda.net/eurajoki/peruskoulut/ops2016/po/esiopetuksen-ops

Esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti ja huoltajille toimitettavien Wilma-tunnusten avulla.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu

Eurajoki on päässyt mukaan Opetus- ja kulttuuriministeriön toteuttamaan maksuttoman kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun vuosina 2021–2024. Tähän kokeiluun osallistuvat kunnat ja toimipaikat on OKM:n toimesta valittu otantana.

Maksuttomaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun on mahdollista ilmoittaa opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaan valikoituneet v. 2016 ja 2017 syntyneet lapset, joista tieto on lähetetty lapsen huoltajalle kirjeitse.

Eurajoella kaksivuotisen esiopetuksen kokeilua järjestetään toimintakaudella 2022–23 Lapijoella päiväkoti Metsätähdessä osoitteessa Jalmarintie 3 ja Luvian alueella päiväkoti Kuunarissa osoitteessa Tasalantie 3 ja päiväkoti Skanssissa osoitteessa Muuntajankuja 5. Luvian alueella toinen esiopetusvuosi toteutuu päiväkoti Kuunarin alaisuudessa ns. Nappikoulussa, osoitteessa Kirkkotie 18.

Haku esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus tarkoittaa ennen varsinaista esiopetusta ja/tai sen jälkeen tapahtuvaa varhaiskasvatusta. Esiopetusaika kaikissa päiväkodeissamme on klo 8.30–12.30.

Mikäli lapsi tarvitsee täydentävää varhaiskasvatusta ennen varsinaista esiopetusta ja/tai sen jälkeen eikä hän ole aiemmin ollut kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, haetaan sitä varhaiskasvatushakemuksella eAsioinnin kautta Eurajoen kunnan kotisivuilta (kasvatus- ja opetus à e-asiointi à varhaiskasvatushakemus).

Mikäli lapsi on varhaiskasvatuksessa aiemmin, riittää hoitoaikamuutosilmoituksen teko 15.8.2022 alkaen, koska esiopetusaika 4 h/pv on maksutonta.

Päiväkodeissa toteutettava kaksivuotinen esiopetus toimintakaudella 2022–23 alkaa maanantaina 15.8.2022.

Eurajoen kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun opetussuunnitelma 2021-2024

Lisätietoja

Heinonen Elina
varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö
puhelin 044 4312540
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Ilmainen verkkokurssi vanhemmille! A free online course for families!

Vaaditko itseltäsi liikaa vanhempana? Tule mukaan ilmaiselle Perhepolku-verkkokurssille. Are you demanding too much of yourself as a parent? Join the Family Path (Perhepolku) online course. Perhepolku-verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhempien itsemyötätuntoa sekä myötätuntoista vuorovaikutusta parisuhteessa ja perheessä. Itsemyötätunto vähentää tutkitusti masennusta, ahdistusta ja uupumusta.

17.03.2023|
Go to Top