Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Tiedote sähkökatkon varalle2022-12-13T14:53:08+02:00
Asuminen ja ympäristö

Tiedote sähkökatkon varalle

EURAJOEN VESIHUOLTOLAITOS

Kuten julkisuudessa on kerrottu, talven aikana sähkökatkot ovat mahdollisia. Tästä syystä asiakkaita on hyvä muistuttaa seuraavista asioista.

Eurajoen verkostoalue:

Talousvesi:

  • keskustassa sijaitseva vesitorni ylläpitää verkostopainetta lyhyen sähkökatkon ajan keskustan alueella. Syrjemmällä verkostopaine laskee nopeammin. Vesitorni pyritään aina pitämään mahdollisimman täynnä. Vesilaitoksella on käytössään siirrettävä varavoimakone, jolla saadaan Irjanteen vedenottamo pidettyä ajossa. Kuivalahden alueella vedenottamon oma varavoimakone pitää vedenottamon päällä. Asiakkaita pyydetään käyttämään vettä säästeliäästi sähkökatkon aikana. Varsinkin, jos katko on pidempiaikainen.

Jätevesi:

  • Alueella on useita jätevedenpumppaamoita. Pumppaamoissa ei ole varavoimakoneita, joten sähkökatkon aikana pumppaamot pysähtyvät. Tästä syystä asiakkaiden tulee välttää jätevesien syntymistä sähkökatkon aikana! Lisäksi on hyvä tiedostaa, että sähköjen palauduttua on mahdollista, että pumppaamo(t) eivät heti käynnisty, vaan ne pitää käydä kuittaamassa käyttökuntoon. Näin ollen olisi hyvä, jos jätevettä syntyisi normaalia vähemmän myös heti sähköjen palauduttua.

Luvian verkostoalue:

Talousvesi:

  • Luvian alueella talousvesi tulee kokonaisuudessaan Porista tällä hetkellä. Tästä syystä Porin alueella tapahtuvat sähkökatkot voivat vaikuttaa talousveden saatavuuteen Luvian verkostoalueella. Sähköjen varmistuksesta ei ole tietoa tällä hetkellä. Korvenkylän vedenottamo on mahdollista ottaa käyttöön pidemmän sähkökatkon aikana, mutta se ei pysty tuottamaan vettä koko Luvian alueelle.

Jätevesi:

  • Alueella on useita jätevedenpumppaamoita. Pumppaamoissa ei ole varavoimakoneita, joten sähkökatkon aikana pumppaamot pysähtyvät.
  • Tästä syystä asiakkaiden tulee välttää jätevesien syntymistä sähkökatkon aikana! Lisäksi on hyvä tiedostaa, että sähköjen palauduttua on mahdollista, että pumppaamo(t) eivät heti käynnisty, vaan ne pitää käydä kuittaamassa käyttökuntoon. Näin ollen olisi hyvä, jos jätevettä syntyisi normaalia vähemmän myös heti sähköjen palauduttua.

Ajankohtaista

Go to Top