Kirjainsuunnistusta koko perheelle!

Afrikan tähti -pelin tilalle on tullut uusi perheitä liikuttava kirjainsuunnistus! Pelin idea on etsiä piilotetut kirjaimet kuvien ja vihjeiden avulla. Voit hyödyntää myös Leila-Lokin liikuntaseikkailuaarteet -karttaa, kohteiden löytämiseksi. Löydettyäsi kirjaimen, ota siitä kuva. Kun kaikki kymmenen kirjainta on löytynyt, niistä muodostuu sana. Ratko sana-arvoitus ja ilmoita ratkomasi sana omaan varhaiskasvatusyksikköösi. Ethän paljasta muille, mikä sana siitä muodostui. Peli alkaa 1.12.2022. Täältä löydät kuvat ja vihjeet: Kirjainsuunnistus Luvia  Kirjainsuunnistus Eurajoki Onnea etsintöihin! (Huomaathan, että talvikaudella jossain paikoissa ei ole talvikunnossapitoa!)

Kotikirje perheille

Tämän kotikirjeen tarkoitus on antaa tietoa Eurajoen kunnassa olevista palveluista, tapahtumista, urheiluseuroista, yhdistyksistä ja muista toimijoista, jotka järjestävät lapsiperheille toimintaa. Kotikirjettä on jaettu varhaiskasvatusyksiköissä, mutta löydät sen myös täältä sähköisenä tiedostona. Lisää tietoa saat perheliikuntakoordinaattorilta. KOTIKIRJE(1)

Perheet liikkeelle -hanke

Leila-hanke on loppunut, mutta perheiden liikuttamista jatkaa Eurajoki liikkeelle -hanke, jossa lisätään perheliikuntaa tekemällä yhteustyötä seurojen, yhdistysten ja järjestöjen kanssa liikkumismahdollisuuksien edistämiseksi. Hankkeeseen on palkattu perheliikuntakoordinaattoriksi Paula Niemi. Hänen tehtävänä on koordinoida tavoitteellista perheliikunnan verkostoa, viestiä liikunnasta ja kouluttaa mukaan uusia, tulevaisuuden ohjaajia. Paulan tavoitat numerosta 044 4312583.

Eurajoki liikkeelle! -facebook ryhmä

Hanke on lähtenyt mukavasti käyntiin ja olemme järjestäneet jo muutamia tapahtumiakin! Nyt löydät meidät myös Facebookista: Eurajoki liikkeelle! -ryhmän suora linkki:  www.facebook.com/groups/671909550620702/
Ryhmässä jaetaan ajankohtaisia uutisia, tapahtumia ja muita vinkkejä perheliikunnasta.
Ota seurantaan ja hyödynnä vinkit 🙂

Leila- leikkien liikkuvaan arkeen

Eurajoen varhaiskasvatuksessa on kolmatta vuotta käynnissä Leila-leikkien liikkuvaan arkeen hanke. Hankkeen on lisätty lasten mahdollisuuksia liikuntaan ja fyysisen aktiivisuuteen varhaiskasvatuspäivien aikana ulkona ja sisällä. Hankkeen myötä varhaiskasvatusyksikköihin on hankittu mm. kiertäviä liikuntavälinekasseja, välineitä lähiympäristön retkiä varten ja lisätty henkilöstön osaamista liikunnallisesta toimintaympäristöstä.

Perheitä on kannustettu arkiliikunnan lisäämiseen, terveellisiin elämäntapoihin ja liikkuvampaan arkeen viikonloppureppujen avulla.

Tälle sivulle kootaan Leila-hankkeen myötä tuotettua materiaalia lapsiperheiden hyödynnettäväksi.

Leila-liikuntaseikkailukartta

Vuonna 2020 julkaistu liikuntaseikkailukartta, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikenikäisiä ulos liikkumaan ja tutustumaan luontoon, laavuihin, leikkipaikkoihin sekä erilaisiin Eurajoelta löytyviin kulttuurikohteisiin. Kartta on paikallisen kuvataiteilija Maria Leppäsen kuvittama.

Luvian alueen liikuntaseikkailukartta

Eurajoen eteläpään liikuntaseikkailukartta

Tarkemmat kuvaukset kohteista ja koordinaateista: Kohteiden kuvaukset Luvia ja  Kohteiden kuvaukset Eurajoki

Viikonloppurepuissa lapsiperheiden hyvinvointia tukevia vinkkejä

Eurajokelaisia perheitä kannustetaan lähtemään luontoon liikkumaan. Varhaiskasvatuslasten perheissä on syksystä 2020 lähtien kiertänyt viikonloppureput, jotka sisältävät perheliikuntavinkkejä, suurennuslasit, frisbeegolfkiekot, Leila-lokin sekä Leila-lokin liikuntaseikkailuaarrekartan. Viikonloppurepun sisältöä on päivitetty syksyllä 2021. Viikonloppureppuun voi tutustua syksyllä 2020 tehdyn videon avulla: Eurajoen varhaiskasvatuksen viikonloppureppu

Seikkailuja Leila-pehmolelun kanssa voi julkaista tunnisteilla #LeilaLokki #eurajoenkunta

Viikonloppurepussa on lapsiperheen hyvinvointia tukevia vinkkejä. Vinkkivihkoseen voi tutustua sähköisesti: Hyvinvointia eurajokelaisiin lapsiperheisiin (pdf)

Leila leikkien liikkuvaan arkeen

Lisätietoja Eurajoki liikkeelle -hankkeesta

Paula Niemi
perheliikuntakoordinaattori
puh. 044 4312583
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Jonna Halminen
liikuntaneuvoja
puh. 044 4312531
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi