Kesätekemistä lapsiperheille

Tämän linkin (Kesätekemistä lapsiperheille 2022) takaa löydät kootusti lapsiperheille sopivaa kesätekemistä Eurajoella: (Pdf tiedosto)
Lisäksi Eurajoen Veikot järjestää Kesäliikkaria, lisää tietoa: https://www.eurajoenveikot.fi/yleisurheilu/kesaliikkari-2022/

Perheet liikkeelle -hanke

Leila-hanke on loppunut, mutta perheiden liikuttamista jatkaa Eurajoki liikkeelle -hanke, jossa lisätään perheliikuntaa tekemällä yhteustyötä seurojen, yhdistysten ja järjestöjen kanssa liikkumismahdollisuuksien edistämiseksi. Hankkeeseen on palkattu perheliikuntakoordinaattoriksi Paula Niemi. Hänen tehtävänä on koordinoida tavoitteellista perheliikunnan verkostoa, viestiä liikunnasta ja kouluttaa mukaan uusia, tulevaisuuden ohjaajia. Paulan tavoitat numerosta 044 4312583.

Eurajoki liikkeelle! -facebook ryhmä

Hanke on lähtenyt mukavasti käyntiin ja olemme järjestäneet jo muutamia tapahtumiakin! Nyt löydät meidät myös Facebookista: Eurajoki liikkeelle! -ryhmän suora linkki:  www.facebook.com/groups/671909550620702/
Ryhmässä jaetaan ajankohtaisia uutisia, tapahtumia ja muita vinkkejä perheliikunnasta.
Ota seurantaan ja hyödynnä vinkit 🙂

Leila- leikkien liikkuvaan arkeen

Eurajoen varhaiskasvatuksessa on kolmatta vuotta käynnissä Leila-leikkien liikkuvaan arkeen hanke. Hankkeen on lisätty lasten mahdollisuuksia liikuntaan ja fyysisen aktiivisuuteen varhaiskasvatuspäivien aikana ulkona ja sisällä. Hankkeen myötä varhaiskasvatusyksikköihin on hankittu mm. kiertäviä liikuntavälinekasseja, välineitä lähiympäristön retkiä varten ja lisätty henkilöstön osaamista liikunnallisesta toimintaympäristöstä.

Perheitä on kannustettu arkiliikunnan lisäämiseen, terveellisiin elämäntapoihin ja liikkuvampaan arkeen viikonloppureppujen avulla.

Tälle sivulle kootaan Leila-hankkeen myötä tuotettua materiaalia lapsiperheiden hyödynnettäväksi.

Leila-liikuntaseikkailukartta

Vuonna 2020 julkaistu liikuntaseikkailukartta, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikenikäisiä ulos liikkumaan ja tutustumaan luontoon, laavuihin, leikkipaikkoihin sekä erilaisiin Eurajoelta löytyviin kulttuurikohteisiin. Kartta on paikallisen kuvataiteilija Maria Leppäsen kuvittama.

Luvian alueen liikuntaseikkailukartta

Eurajoen eteläpään liikuntaseikkailukartta

Tarkemmat kuvaukset kohteista ja koordinaateista: Kohteiden kuvaukset Luvia ja  Kohteiden kuvaukset Eurajoki

Afrikan tähti-liikuntaseikkailupeli

Afrikan tähti-peli on uusi innoittaja perheenseikkailuille lähiympäristössä.

Pelin tarkoituksena on etsiä Eurajoen alueelle piilotettuja aarteita Afrikan tähti-pelin tapaan Leila-liikuntaseikkailukarttaa hyödyntäen.

Pelilautaan on merkitty liikuntaseikkailukartan kohteet numeroittain, joihin on kätketty Leila-pelimerkkejä: rubiineja, smaragdeja, topaaseja, hevosenkenkiä tai rosvoja! Timanteista ansaitset rahaa, hevosenkengillä keräät onnea, mutta rosvoista menetät saaliisi vai menetätkö? Jokaisessa kohteessa on myös erilaisia tehtäviä, joita yhdessä suorittamalla keräätte pelimerkkejä.

Merkatkaa pelilautaan kerätyt pelimerkit. Peli päättyy löydettyäsi Afrikan tähden. Ethän paljasta muille, mistä Afrikan tähti löytyy!

Tulosta tästä Afrikan tähti, perheet  ja lähtekää koko perheen seikkailulle!

Viikonloppurepuissa lapsiperheiden hyvinvointia tukevia vinkkejä

Eurajokelaisia perheitä kannustetaan lähtemään luontoon liikkumaan. Varhaiskasvatuslasten perheissä on syksystä 2020 lähtien kiertänyt viikonloppureput, jotka sisältävät perheliikuntavinkkejä, suurennuslasit, frisbeegolfkiekot, Leila-lokin sekä Leila-lokin liikuntaseikkailuaarrekartan. Viikonloppurepun sisältöä on päivitetty syksyllä 2021. Viikonloppureppuun voi tutustua syksyllä 2020 tehdyn videon avulla: Eurajoen varhaiskasvatuksen viikonloppureppu

Seikkailuja Leila-pehmolelun kanssa voi julkaista tunnisteilla #LeilaLokki #eurajoenkunta

Viikonloppurepussa on lapsiperheen hyvinvointia tukevia vinkkejä. Vinkkivihkoseen voi tutustua sähköisesti: Hyvinvointia eurajokelaisiin lapsiperheisiin (pdf)

Leila leikkien liikkuvaan arkeen

Lisätietoja Eurajoki liikkeelle -hankkeesta

Paula Niemi
perheliikuntakoordinaattori
puh. 044 4312583
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Jonna Halminen
liikuntaneuvoja
puh. 044 4312531
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi