Viikonloppurepuissa lapsiperheiden hyvinvointia tukevia vinkkejä

Eurajokelaisia perheitä kannustetaan liikkumaan monipuolisesti vuodenajasta riippumatta. Varhaiskasvatuslasten perheissä on syksystä 2020 lähtien kiertänyt viikonloppureput, jotka sisältävät perheliikuntavinkkejä. Viikonloppurepun sisältöä on päivitetty jälleen. Tuleva kausi (2023–2024) kannustaa perheiden keskeiseen läsnäoloon. Reput sisältävät edelleen oppaan, suurennuslasin, päiväkirjan, Leila-lokin, Leila-lokin liikuntaseikkailuaarrekartan sekä uutuutena hierontapallon ja kuminauhapallon. Viime kauden Afrikan tähti -pelin tilalle tulee uusi peli nimeltä kirjainsuunnistus! (Ohjeet peliin löytyvät tältä sivustolta.)

Seikkailuja Leila-pehmolelun kanssa voi julkaista tunnisteilla #LeilaLokki #eurajoenkunta

Viikonloppurepussa on lapsiperheen hyvinvointia tukevia vinkkejä. Vinkkivihkoseen voi tutustua sähköisesti: Hyvinvointia eurajokelaisiin lapsiperheisiin (pdf)

Viikonloppurepusta löytyy myös video, josta näet tarkemmin kuvatun sisällön sekä vinkkejä käytöstä. Tästä linkistä pääset videoon:

Liikuntavinkit perheille:

Liikuntavinkit perheille vihkosen tarkoitus on antaa tietoa Eurajoen kunnassa olevista palveluista, tapahtumista, urheiluseuroista, yhdistyksistä ja muista toimijoista, jotka järjestävät lapsiperheille toimintaa. Avaa liikuntavinkit perheille tiedosto tästä: Liikuntavinkit perheille
Lisää tietoa saat perheliikuntakoordinaattorilta.

Eurajoki liikkeelle – koko perheen voimin!

Viime vuonna alkanut Eurajoki liikkeelle! -hanke sai jatkoa ja perheliikunnan edistämistyö jatkuu kunnassamme.  Hankkeen keskeisimpiä tavoitteita ovat olleet lisätä Eurajoen alueelle perheliikuntaa tekemällä yhteistyötä seurojen, yhdistysten ja eri järjestöjen kanssa liikkumismahdollisuuksien edistämiseksi. Hankkeen tavoitteena on ollut myös viestiä liikunnan mahdollisuuksista kunnassa, tehdä yhteistyötä kunnan varhaiskasvatuksen kanssa ja lisätä hyvinvointia tasapuolisesti joka ikäryhmään. Uudessa hankkeessa jatketaan perheliikunnan edistämistä tavoitteiden mukaisesti ja uutena painopisteenä ovat ne perheet, joissa on nuoria. Hankkeessa keskitytäänkin erityisesti heidän tukemiseensa kohti liikunnallista elämäntapaa.
Lisää vinkkejä, ideoita ja tapahtumia voit seurata seuraavista somekanavista:
Facebook:
Eurajoki liikkeelle! -ryhmä
Instagram:
eurajokiliikkeelle

Perheliikuntaneuvontaa Eurajoella

Matalan kynnyksen perheliikuntaryhmä aloittaa Eurajoella/Luvialla syyskuussa 2023 viikolla 36.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa. Ryhmässä liikutaan matalalla kynnyksellä ja huomioiden eri kuntotasot. Toteutamme myös perheiden toivekertoja. Ryhmä on tarkoitettu perheille sekä lapsille ja nuorille, jotka kaipaavat tukea arjenhallintaan tai terveellisempien elintapojen omaksumiseen.

Jos jokin näistä kysymyksistä mietityttää perheessä, ole yhteydessä:

  • Onko liikkumisenne vähäistä tai yksipuolista?
  • Tarvitsetteko apua mielekkään liikunnan/harrastusten löytämiseen?
  • Onko hankalaa yhdistää perhearki ja omat harrastukset?

Perheliikuntaneuvonnan esite löytyy täältä: Perheliikuntaneuvonta esite

Voit ottaa yhteyttä hyvinvointineuvojaan tai perheliikuntakoordinaattoriin.

Hyvinvointineuvoja:
Mari Jalava 044 9067650
[email protected]

Perheliikuntakoordinaattori
Paula Niemi 044 4312583
[email protected]

Leila- leikkien liikkuvaan arkeen

Eurajoen varhaiskasvatuksessa oli kolme vuotta Leila-leikkien liikkuvaan arkeen hanke. Hankkeessa lisättiin lasten mahdollisuuksia liikuntaan ja fyysisen aktiivisuuteen varhaiskasvatuspäivien aikana ulkona ja sisällä. Hankkeen myötä varhaiskasvatusyksikköihin hankittiin mm. kiertäviä liikuntavälinekasseja, välineitä lähiympäristön retkiä varten sekä koulutettiin henkilöstön osaamista liikunnallisesta toimintaympäristöstä.

Perheitä kannustettiin arkiliikunnan lisäämiseen, terveellisiin elämäntapoihin ja liikkuvampaan arkeen viikonloppureppujen avulla. Hankkeessa myötä syntyi myös Leila – liikuntaseikkailukartta, joka on ollut aktiivisessa käytössä ja sitä on hyödynnetty mm. Afrikan tähti pelialustana ja nyt uudessa kirjainsuunnistus- -pelissä.

Leila-liikuntaseikkailukartta

Vuonna 2020 julkaistu liikuntaseikkailukartta, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikenikäisiä ulos liikkumaan ja tutustumaan luontoon, laavuihin, leikkipaikkoihin sekä erilaisiin Eurajoelta löytyviin kulttuurikohteisiin. Kartta on paikallisen kuvataiteilija Maria Leppäsen kuvittama.

Luvian alueen liikuntaseikkailukartta

Eurajoen eteläpään liikuntaseikkailukartta

Tarkemmat kuvaukset kohteista ja koordinaateista: Kohteiden kuvaukset Luvia ja  Kohteiden kuvaukset Eurajoki

Leila leikkien liikkuvaan arkeen

Lisätietoja Eurajoki liikkeelle -hankkeesta

Paula Niemi
perheliikuntakoordinaattori
puh. 044 4312583
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Jonna Halminen
liikuntaneuvoja
puh. 044 4312531
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi