Leila-Lokin liikuntareppu

Eurajoen varhaiskasvatuksessa kehitetyt Leila-lokin liikuntareput (entinen viikonloppureppu) ovat kiertäneet lasten perheissä syksystä 2020 asti. Reppujen tarkoituksena on kannustaa perheitä liikkumaan monipuolisesti yhdessä. Syksyn 2023 aikana liikuntareppuja on jälleen uudistettu ja vanhempien toiveesta repun kiertäminen on tehty nyt paremmin ennakoitavaksi.

Leila-lokin liikuntareppu sisältää:

 • Leila-Lokin (pehmolelu)
 • päiväkirjan
 • bumerangipallon
 • frisbeegolfkiekkoja
 • liikuntanopan
 • nystyräpallon sekä
 • Eurajoen/Luvian alueen päivitetyn liikuntaseikkailuaarteet –kartan, (löytyvät sähköisenä sivun lopusta).
 • Lisäksi repussa on luuppi, ötökkäpurkki, kiikarit sekä Leila-lokin leikit ja luontopuuhat – vihko, innostamaan kaikenikäisiä ulos liikkumaan ja tutustumaan luontoon.
Liikuntareppuun pääset tutustumaan tämän videon kautta:

Liikuntavinkit perheille:

Liikuntavinkit perheille vihkosen tarkoitus on antaa tietoa Eurajoen kunnassa olevista palveluista, tapahtumista, urheiluseuroista, yhdistyksistä ja muista toimijoista, jotka järjestävät lapsiperheille toimintaa.

Avaa liikuntavinkit perheille tiedosto tästä: Liikuntavinkit perheille
Lisää tietoa saat perheliikuntakoordinaattorilta.

Eurajoki liikkeelle – Hyvinvointia perheille!

2022 alkanut Eurajoki liikkeelle! -hanke jatkuu vielä viimeisen eli kolmannen kauden verran kunnassamme. Hankkeen keskeisimpiä tavoitteita ovat olleet lisätä Eurajoen alueelle perheliikuntaa tekemällä yhteistyötä seurojen, yhdistysten ja eri järjestöjen kanssa liikkumismahdollisuuksien edistämiseksi. Hankkeen tavoitteena on ollut myös viestiä liikunnan mahdollisuuksista kunnassa, tehdä yhteistyötä kunnan varhaiskasvatuksen kanssa ja lisätä hyvinvointia tasapuolisesti joka ikäryhmään. Viimeisen hankekauden aikana vahvistamme alkanutta perheliikuntaneuvontaa Satakunnan hyvinvointialueen kanssa. Perheliikuntaneuvonta on uusi palvelu, jolle on vahva nouseva tarve ja palvelu tukee koko perheen yhteistä elintapamuutosta sekä liikunnallisen elämäntavan savuttamista. Edistämämme ja kehitämme myös jatkossa matalan kynnyksen toimintoja perheille, lapsille ja nuorille.

Lisää vinkkejä, ideoita ja tapahtumia voit seurata seuraavista somekanavista:

Perheliikuntaneuvontaa Eurajoella

Matalan kynnyksen perheliikuntaryhmä aloittaa Eurajoella/Luvialla syyskuussa 2023 viikolla 36.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa. Ryhmässä liikutaan matalalla kynnyksellä ja huomioiden eri kuntotasot. Toteutamme myös perheiden toivekertoja. Ryhmä on tarkoitettu perheille sekä lapsille ja nuorille, jotka kaipaavat tukea arjenhallintaan tai terveellisempien elintapojen omaksumiseen.

Jos jokin näistä kysymyksistä mietityttää perheessä, ole yhteydessä:

 • Onko liikkumisenne vähäistä tai yksipuolista?
 • Tarvitsetteko apua mielekkään liikunnan/harrastusten löytämiseen?
 • Onko hankalaa yhdistää perhearki ja omat harrastukset?

Perheliikuntaneuvonnan esite löytyy täältä: Perheliikuntaneuvonta esite

Voit ottaa yhteyttä hyvinvointineuvojaan tai perheliikuntakoordinaattoriin.

Hyvinvointineuvoja:
Mari Jalava 044 9067650
[email protected]

Perheliikuntakoordinaattori
Paula Niemi 044 4312583
[email protected]

Leila- leikkien liikkuvaan arkeen

Eurajoen varhaiskasvatuksessa oli kolme vuotta Leila-leikkien liikkuvaan arkeen hanke. Hankkeessa lisättiin lasten mahdollisuuksia liikuntaan ja fyysisen aktiivisuuteen varhaiskasvatuspäivien aikana ulkona ja sisällä. Hankkeen myötä varhaiskasvatusyksikköihin hankittiin mm. kiertäviä liikuntavälinekasseja, välineitä lähiympäristön retkiä varten sekä koulutettiin henkilöstön osaamista liikunnallisesta toimintaympäristöstä.

Perheitä kannustettiin arkiliikunnan lisäämiseen, terveellisiin elämäntapoihin ja liikkuvampaan arkeen viikonloppureppujen avulla. Hankkeessa myötä syntyi myös Leila – liikuntaseikkailukartta, joka on ollut aktiivisessa käytössä ja sitä on hyödynnetty mm. Afrikan tähti pelialustana ja nyt uudessa kirjainsuunnistus- -pelissä.

Leila-liikuntaseikkailukartta

Vuonna 2020 julkaistut Leila-Lokin liikuntaseikkailuaarteet -kartat ovat päivitetty! Karttaan on lisätty uusia kohteita, korostettu paikkoja erivärisillä palloilla sekä merkattu esteettömät kohteet. Kartan tarkoituksena on kannustaa kaikenikäisiä ulos liikkumaan ja tutustumaan luontoon, laavuihin, leikkipaikkoihin sekä erilaisiin Eurajoelta löytyviin kulttuurikohteisiin. Kartta on paikallisen kuvataiteilija Maria Leppäsen kuvittama.

Leilakartta Luvia

Leilakartta Eurajoki

Tarkemmat kuvaukset kohteista ja koordinaateista:

Kohteiden-kuvaukset-Luvia ja Kohteiden-kuvaukset-Eurajoki

Leila leikkien liikkuvaan arkeen

Lisätietoja Eurajoki liikkeelle -hankkeesta

Paula Niemi
perheliikuntakoordinaattori
puh. 044 4312583
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Jonna Halminen
liikuntaneuvoja
puh. 044 4312531
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi