Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Nuoriso2023-01-10T13:17:53+02:00
Vapaa-aika

Nuoriso

Kunnan Nuorisopalveluiden tehtävänä on luoda edellytyksiä nuorisotoiminnalle ja tarvittaessa järjestää itse toimintaa, tukea nuorten kasvua ja kansalaisvalmiuksia tiiviissä yhteistyössä viranomaisten, järjestöjen ja yhteisöjen sekä yksityisten henkilöiden, erityisesti nuorten kanssa. Nuorisopalveluiden tehtävänä huolehtia, että nuorilla on mahdollisuus käyttää nuorille suunnattuja palveluja ja että nuorilla on mahdollisuuksia ja valmiuksia vaikuttaa elinolosuhteisiinsa.

Nuorten työpaja Nosturin toiminnasta lisää tästä klikkaamalla.

Kotiintulosuositukset

Alakouluikäisillä kaikkina viikonpäivinä klo 20.00 ja yläkouluikäisillä arkisin klo 21.00 ja viikonloppuisin klo 23.00.

Keskiviikkona 2.12.2009 Eurajoella järjestettiin koko kunnan vanhempienilta 5-9 luokkalaisten vanhemmille. Paikalle saapui n. 220 vanhempaa, joka on hyvin kattava määrä tuon ikäisten vanhemmista.

Tilaisuudessa keskusteltiin tämän hetken nuorison tilanteesta ja ongelmista. Isoksi ongelmaksi on kasvanut mm. ilkivalta ja päihteet. ”Nuorten hyvinvointiin ja turvalliseen kasvuun ja kehitykseen tarvitaan rajoja ja rakkautta.”. Vanhemmat päättivät tilaisuudessa että nyt tarvitaan vanhempien tueksi myös jotain kättä pidempää. 98% paikalla olijoista oli ehdottomasti sitä mieltä että kotiintuloaikasuositukset koko kuntaan voisi tuoda apua ongelmaan.

Yhteisellä päätöksellä Eurajoen kunnassa otetaan käyttöön yhteiset kotiintuloaikasuositukset:

Alakouluikäisten kotiintuloaikasuositus on kaikkina päivinä klo 20.00.
Yläkouluikäisten kotiintuloaikasuositus on arkena klo 21.00 ja viikonloppuna klo 23.00.

Mitä kotiintuloaikasuosituksilla sitten tarkoitetaan?
– Aikuisilla on nyt yhteiset pelisäännöt joita voi käyttää oman perheen sääntöjen tukena. Kukin perhe voi toki sopia omat kotiintuloaikansa aikaisemmaksikin jos näin haluavat. Näiden määräaikojen jälkeen kaikilla meillä on oikeus puuttua lasten ”hillumiseen” kylillä ilman syytä. Jatkossakin varmasti isommilla voi olla harrastuksia, jotka ikävä kyllä päättyvä kotiintuloaikoihin tai sen jälkeenkin ja yhdessä vanhempien kanssa voidaan liikkua ihan normaalisti, mutta tarkoitukseton oleskelu kylillä ei enää ole hyväksyttävää ja siihen voidaan puuttua. Vanhempien tulee asettaa lapsilleen nämä rajat ja valvoa että näitä suosituksia myös totellaan.

Yhteystietoja

Hyvinvointipalveluesimies
Pirita Laivanen p. 044 312 4265

Nuorisotyöntekijä
Pia Johansson p. 044 312 4273

Nuorisotyöntekijä
Mia Sajantola p. 044 431 2538

Etsivä nuorisotyöntekijä
Jaana Vuorinen p. 044 431 2507

Sähköpostit muotoa
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top