Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Toimipisteet2024-05-28T15:24:47+02:00
Vapaa-aika

Toimipisteet

Eurajoen pääkirjasto

Kirjasto palvelee Weener-tiellä uusissa avarissa tiloissa, jotka avattiin yleisölle 21.03.2016.

Kirjastossa on käytössä RFID-teknologiaan perustuva lainausjärjestelmä itsepalveluautomaatteineen, älyhylly, maksuton juoma-automaatti ja hierontatuoli (yli 16-vuotiaille). Asiakkaiden käyttöön on varattu useita tietokoneita sekä iPadeja, joihin voi varata ajan lainaustiskiltä. Monitoimilaitteella voi kopioida, tulostaa ja skannata tiedostoja. Kirjastossa on langaton verkko, joka tarjoaa pääsyn internetiin asiakkaiden omilla kannettavilla tietokoneilla ja mobiililaitteilla.

Tutkijanhuonetta ja digitointitilaa voi varata käyttöön maksutta. Kotiseutuhuoneeseen on kerätty Eurajokea käsittelevää ja eurajokelaisten tekijöiden aineistoa.

Kirjastossa on kuukausittain esillä eriaiheisia näyttelyitä.  Seuraa ilmoittelua (http://tapahtumakalenteri.eurajoki.fi/) tai kysy lisätietoa tapahtumista henkilökunnalta.

Lainojen uusinnat voi tehdä joko puhelimitse, sähköpostitse tai salasanan avulla suoraan Satakirjastojen verkkokirjastossa. Kaukolaina- ym. aineistokyselyt voi tehdä puhelimitse tai sähköpostilla. Lainat voi myös palauttaa mihin tahansa Satakirjastoon tai -kirjastoautoon.

Palautusluukku pääoven vieressä on käytössä kirjaston ollessa suljettuna. Palautusluukusta EI SAA palauttaa CD-levyjä. Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston aukioloajan päättyessä. Sen jälkeen palautusluukkuun jätetyt palautukset käsitellään vasta seuraavana aukiolopäivänä. Lainojen palautus luukkuun tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla ja aukioloaikana lainat kannattaa tuoda palautustiskille.

Eurajoen pääkirjasto
Weener-tie 1
27100 Eurajoki
puh. 044 312 4293
s-posti: kirjasto(at)eurajoki.fi

Ravonius Marjukka, kirjastonhoitaja
Salminen Tarja, kirjastonhoitaja
Ärnfors Nina, kirjastonhoitaja
Kivisalo Sanna, kirjastovirkailija
Yalcin Eylem, kirjastovirkailija

Luvian kirjasto

Kirjasto palvelee Lukkarilantiellä vuonna 2009 valmistuneissa tiloissa. Rakentamisessa käytettiin hyväksi Luvian merellisiä perinteitä, mikä ilmenee aivan selkeästi rakennuksen muodoista. Hyvällä mielikuvituksella kirjasto muistuttaa rantaan ajautunutta laivaa piippuineen. Suuret aurinkosuojakäsitellyt ikkunat avautuvat vanhalle ”meren lahdelle”.

Kirjastosta löytyvät lehtilukusali, monitoimitila, näyttelytila, tutkijanhuone / digitointitila ja kirjastosali mukavine oleskeluryhmineen.

Kirjastossa on käytössä RFID-teknologiaan perustuva lainausjärjestelmä itsepalveluautomaatteineen sekä lasten ja aikuisten älyhyllyt. Myös älyhyllyissä hyödynnetään RFID-teknologiaa uusin sovelluksin. Asiakkaiden käyttöön on varattu tietokoneita sekä iPadeja , joihin voi varata ajan lainaustiskiltä, sekä monitoimilaite, josta on mahdollista saada kopioita ja tulosteita sekä skannata tiedostoja sähköpostiin. Kirjastossa on asiakkaiden käytössä langaton verkko, joka tarjoaa pääsyn internetiin asiakkaiden omilla kannettavilla tietokoneilla ja mobiililaitteilla.

Tutkijanhuonetta / digitointitilaa voi varata käyttöön maksutta.

Luvian kirjasto
Lukkarilantie 4
29100 Luvia

puh. 044 431 2721
s-posti: luvia.kirjasto(at)eurajoki.fi

Lähdemäki Tuija, kirjastovirkailija
Perämäki Anniina, ma. kirjastovirkailija

Kirjastoauto

Kirjastoauto on kiertänyt Eurajoella jo vuodesta 1978 ja nykyinen kirjastoauto ”Kirjakrapu” on ollut liikenteessä vuodesta 1997.

Kirjastoautonkuljettaja-virkailijana toimii Leena Falttu, matkap. 044 312 4270.

Tällä hetkellä pysäkkejä on 32 eri puolilla kuntaa. Kirjastoautosta on noin 4 000 kirjan lisäksi lainattavissa erilaisia aikakauslehtiä sekä runsas kokoelma DVD-elokuvia, blu-ray-elokuvia sekä CD-levyjä.

Kirjastoautosta lainattua aineistoa voi palauttaa pääkirjastoon, Luvian kirjastoon tai muihin Satakirjastoihin. Lainoja voi myös uusia puh. 044 312 4293 ja 044 312 4270 sekä 044 4312 721.

Yhteystietoja

Kirjastotoimenjohtaja 
Heidi Helkiö-Mäkelä
puh. 044 4312 523
e-mail: heidi.helkio-makela[at]eurajoki.fi

Eurajoen pääkirjasto
Weener-tie 1, 27100 Eurajoki
Puh. 044 312 4293
S-posti: kirjasto[at]eurajoki.fi

Luvian kirjasto
Lukkarilantie 4
29100 Luvia
Puh. 044 431 2721
S-posti: luvia.kirjasto[at]eurajoki.fi

Kirjastoauto
Puh. 044 312 4270
s-posti: kirjastoauto[at]eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top