Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Välimaan perinnetorppa2021-07-15T13:27:42+02:00
Matkailu
Etusivu/Matkailu/Matkailukohteet/Välimaan perinnetorppa

Välimaan perinnetorppa

Tarvolan kylässä 1850-luvun perinnetorpassa eletään 1930-luvun torpan aitoa elämää. Emäntä keittelee pannukaffetta. Isännällä on puiden kuorinta menossa pihassa ja torpan lapset niittävät ojien pyörtänöitä lampaille. Torppariaikaan sijoittuva kokemuksellinen tutustumiskohde on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille, mutta torpalla viihtyvät mainiosti kaiken ikäiset.

Välimaan perinnetorppa on Vuojoen ja Lavilan kartanon entinen torppa. Matkailijoille torppa on olennaisesti Eurajoen historiaan liittyvä nähtävyys Vuojoen kartanon rinnalla. Torpat ovat olleet kiinteä osa kartanon elämää. Välimaan torpalla pääset osallistumaan torpan töihin ja aistimaan vanhan ajan tunnelmaa.

Välimaan perinnetorpan kertalämmitteistä saunaa voi vuokrata. Saunan vuokrauksen yhteydessä myös torpan tupa on käytettävissä esimerkiksi kokouksiin ja saunailtoihin.

Avoinna heinäkuussa tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12-17. Vapaa pääsy.

Tarvolantie 39, 27100 Eurajoki

Vapaaehtoiseksi Välimaan torpalle

Välimaan perinnetorpan toiminnassa ovat aktiivisesti mukana torpan vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset toimivat torpalla tapahtumien aikaan eri rooleissa: isäntinä, emäntinä, piikoina, renkeinä sekä mukuloina. Vapaaehtoisena toimiessa oppii paikallista historiaa ja kädentaitoja, sekä saa aivan uudenlaisia kokemuksia ja elämyksiä. Torpan vapaaehtoiset  osallistuvat omalla panoksellaan torpan toimintoihin, kunnostuksiin ja torpan kehittämiseen.

Välimaan torpan vapaaehtoiseksi voi ryhtyä kuka tahansa iästä riippumatta. Vapaaehtoinen osallistuu torpan toimintaan oman kiinnostuksen ja aikataulujen mukaan.  Vapaaehtoisena toimiminen on niin ikään harrastustoimintaa, jossa pääsee osaksi vahvaa ja monipuolista yhteisöä. Opiskelijaikäisille nuorille piioille ja rengeille torpalla toimimisesta maksetaan pientä korvausta.

Uusia vapaaehtoisia toivotaan jatkuvasti mukaan Välimaan torpan toimintaan. Jos sinua kiinnostaa perinteet, historia, käsillä tekeminen tai rauhallisuutta huokuva torppaympäristö, ota yhteyttä Eurajoen matkailuinfoon tai tule tutustumaan toimintaan seuraavan tapahtuman yhteydessä!

Tapahtumat

Välimaan torpalla järjestetään vuosittain perinnetapahtumia yleisölle, sekä päiväkoti- ja koululaisryhmille. Torpalla vietetään muun muassa vanhan ajan laskiaista, joulua ja Suviviikkoa.

Avoimien ovien päivät
Välimaan torppa on avoinna heinäkuussa joka tiistai ja keskiviikko klo 12-17.  Vapaa pääsy.

Ke 7.7. klo 13-16 harjoitellaan kalaverkon kudontaa.
Ti ja ke 20.-21.7. klo 12-17 valmistetaan entsiajan reikäleipiä.

Lasten perinnekierrokset
Heinäkuussa tiistaisin (6.7., 13.7., 20.7. ja 27.7.)  klo 17-18.
Perinnekierroksilla lapset pääsevät yhdessä piikojen ja renkien kanssa tutustumaan torppariajan askareihin ja puuhailemaan entisajan tapaan. Vanhemmat voivat nauttia pannukaffetta tuvassa kierroksen ajan. Hinta 3€/lapsi, sisältää kierroksen, korppua, mehua ja Välimaan perinnetorpan tehtäväkirjan.

Suviviikko Välimaan torpalla
Välimaan perinnetorpan Suviviikkoa vietetään elokuun ensimmäisellä viikolla maanantaista perjantaihin 2.-6.8. klo 12-17, jolloin torpan ovet ovat avoinna vierailijoille, ohikulkijoille tai vaikka perinneharrastelijoille!

Suviviikon teemana on pavut ja herneet, joiden viljelyhistorian juuret ulottuvat jopa esihistorialliseen aikaan Suomessa. Suviviikon aikana vierailijat pääsevät osallistumaan entisajan askareihin yhdessä emännän, isännän, piikojen ja renkien kanssa

Suviviikon ohjelman löydät täältä.

Tervetuloa torpalle! Vapaa pääsy.

Lisätiedot, opastukset ja varaukset
Eurajoen matkailutoimisto

matkailuinfon oranssi logo

Eurajoen Matkailutoimisto
Riikontie 2 (Eurajoen Portti)
27100 Eurajoki
Avoinna
ma-pe klo 10-16

Yhteystiedot
p. 044 3124 216,
matkailuinfo[at]eurajoki.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta
kulttuuri- ja matkailutuottaja
Emma Puosi
p. 044 312 4266

kulttuuri- ja matkailutuottaja
Soili Veijonaho
p. 044 312 4425

Sähköpostit
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top