Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Välimaan perinnetorppa2021-04-21T09:13:46+02:00
Matkailu
Etusivu/Matkailu/Matkailukohteet/Välimaan perinnetorppa

Välimaan perinnetorppa

Tarvolan kylässä 1850-luvun perinnetorpassa eletään 1930-luvun torpan aitoa elämää. Emäntä keittelee pannukaffetta. Isännällä on puiden kuorinta menossa pihassa ja torpan lapset niittävät ojien pyörtänöitä lampaille. Torppariaikaan sijoittuva kokemuksellinen tutustumiskohde on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille, mutta torpalla viihtyvät mainiosti kaiken ikäiset.

Välimaan perinnetorppa on Vuojoen ja Lavilan kartanon entinen torppa. Matkailijoille torppa on olennaisesti Eurajoen historiaan liittyvä nähtävyys Vuojoen kartanon rinnalla. Torpat ovat olleet kiinteä osa kartanon elämää. Välimaan torpalla pääset osallistumaan torpan töihin ja aistimaan vanhan ajan tunnelmaa.

Välimaan perinnetorpan kertalämmitteistä saunaa voi vuokrata. Saunan vuokrauksen yhteydessä myös torpan tupa on käytettävissä esimerkiksi kokouksiin ja saunailtoihin.

Tarvolantie 39
27100 Eurajoki

Vapaaehtoiseksi Välimaan torpalle

Välimaan perinnetorpan toiminnassa ovat aktiivisesti mukana torpan vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset toimivat torpalla tapahtumien aikaan eri rooleissa: isäntinä, emäntinä, piikoina, renkeinä sekä mukuloina. Vapaaehtoisena toimiessa oppii paikallista historiaa ja kädentaitoja, sekä saa aivan uudenlaisia kokemuksia ja elämyksiä. Torpan vapaaehtoiset  osallistuvat omalla panoksellaan torpan toimintoihin, kunnostuksiin ja torpan kehittämiseen.

Välimaan torpan vapaaehtoiseksi voi ryhtyä kuka tahansa iästä riippumatta. Vapaaehtoinen osallistuu torpan toimintaan oman kiinnostuksen ja aikataulujen mukaan.  Vapaaehtoisena toimiminen on niin ikään harrastustoimintaa, jossa pääsee osaksi vahvaa ja monipuolista yhteisöä. Opiskelijaikäisille nuorille piioille ja rengeille torpalla toimimisesta maksetaan pientä korvausta.

Uusia vapaaehtoisia toivotaan jatkuvasti mukaan Välimaan torpan toimintaan. Jos sinua kiinnostaa perinteet, historia, käsillä tekeminen tai rauhallisuutta huokuva torppaympäristö, ota yhteyttä Eurajoen matkailuinfoon tai tule tutustumaan toimintaan seuraavan tapahtuman yhteydessä!

Tapahtumat

Välimaan torpalla järjestetään vuosittain perinnetapahtumia yleisölle, sekä päiväkoti- ja koululaisryhmille. Torpalla vietetään muun muassa vanhan ajan laskiaista, joulua ja Suviviikkoa.

Suviviikkoa vietetään torpalla 2.-6.elokuuta 2021. Suviviikon aikana torpan ovet ovat avoinna vierailijoille, jotka pääsevät osallistumaan entisajan askareihin yhdessä emännän, isännän, piikojen ja renkien kanssa. Tervetuloa torpalle!

Lisätiedot, opastukset ja varaukset
Eurajoen matkailutoimisto

matkailuinfon oranssi logo

Eurajoen Matkailutoimisto
Riikontie 2 (Eurajoen Portti)
27100 Eurajoki

Avoinna
ma-pe klo 10-16

Yhteystiedot
p. 044 3124 216,
matkailuinfo[at]eurajoki.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta
kulttuuri- ja matkailutuottaja
Emma Puosi
p. 044 312 4266

kulttuuri- ja matkailutuottaja
Soili Veijonaho
p. 044 312 4425

Sähköpostit
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista