Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Välimaan perinnetorppa2023-01-02T14:50:32+02:00
Matkailu

Välimaan perinnetorppa

Tarvolan kylässä 1850-luvun perinnetorpassa eletään 1930-luvun torpan aitoa elämää. Emäntä keittelee pannukaffetta. Isännällä on puiden kuorinta menossa pihassa ja torpan lapset niittävät ojien pyörtänöitä lampaille. Torppariaikaan sijoittuva kokemuksellinen tutustumiskohde on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille, mutta torpalla viihtyvät mainiosti kaiken ikäiset.

Välimaan perinnetorppa on Vuojoen ja Lavilan kartanon entinen torppa. Matkailijoille torppa on olennaisesti Eurajoen historiaan liittyvä nähtävyys Vuojoen kartanon rinnalla. Torpat ovat olleet kiinteä osa kartanon elämää. Välimaan torpalla pääset osallistumaan torpan töihin ja aistimaan vanhan ajan tunnelmaa.

Välimaan perinnetorpan kertalämmitteistä saunaa voi vuokrata. Saunan vuokrauksen yhteydessä myös torpan tupa on käytettävissä esimerkiksi kokouksiin ja saunailtoihin.

Tarvolantie 39, 27100 Eurajoki

Vapaaehtoiseksi Välimaan torpalle

Välimaan perinnetorpan toiminnassa ovat aktiivisesti mukana torpan vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset toimivat torpalla eri rooleissa: isäntinä, emäntinä, piikoina, renkeinä sekä mukuloina. Torpan vapaaehtoiset  osallistuvat omalla panoksellaan torpan tapahtumiin, toimintoihin, kunnostuksiin ja torpan kehittämiseen. Välimaan torpan vapaaehtoiseksi voi ryhtyä kuka tahansa iästä riippumatta. Vapaaehtoinen osallistuu torpan toimintaan oman kiinnostuksen ja aikataulujen mukaan. Opiskelijaikäisille nuorille piioille ja rengeille torpalla toimimisesta maksetaan pientä korvausta.

Uusia vapaaehtoisia toivotaan jatkuvasti mukaan Välimaan torpan toimintaan. Jos sinua kiinnostavat perinteet, historia, käsillä tekeminen tai vaikka rauhallisuutta huokuva torppaympäristö, ota yhteyttä Eurajoen kulttuuri- ja matkailupalveluihin tai tule tutustumaan toimintaan seuraavan tapahtuman yhteydessä!

Tapahtumat

Välimaan torpalla järjestetään vuosittain perinnetapahtumia yleisölle, sekä päiväkoti- ja koululaisryhmille. Torpalla vietetään muun muassa vanhan ajan laskiaista, joulua ja Suviviikkoa.

Lisätiedot, opastukset ja varaukset
Eurajoen matkailutoimisto

matkailuinfon oranssi logo

Eurajoen Matkailutoimisto
Kalliotie 5 (Kunnanvirasto, alakerta, vapaa-ajan käytävällä)

27100 Eurajoki

Yhteystiedot
p. 044 3124 216,
matkailuinfo[at]eurajoki.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta
matkailu- ja tapahtumatuottaja
Suvi Taitonen
p. 044 312 4425

kulttuuri- ja matkailutuottaja
Emma Puosi
p. 044 312 4266

Sähköpostit
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top