Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Lastenkulttuuri2021-04-21T19:16:53+02:00
Vapaa-aika

Lastenkulttuuri

Lastenkulttuurikohteet ja -opastukset

Eurajoella on kehitetty lasten ja nuorten perinnetietoutta erityisesti kolmeen kohteeseen: Raunelan kalastajatilalle, Välimaan perinnetorpalle ja Vuojoen kartanolle. Eurajoen koulut tekevät säännöllisesti retkiä näihin kohteisiin ja koululaiset pääsevät näin tutustumaan oman kotiseutunsa kulttuurihistoriaan ja perinteisiin.

Välimaan perinnetorppa

Välimaan peinnetorpalla voi kokea 1930-luvun torppatunnelmaa perinneleikkejä leikkimällä ja perinteisiä torpan töitä tekemällä torpan piian, rengin, emännän ja isännän kanssa. Torpalla voi esimerkiksi jauhaa kahvimyllyllä kahvia, kokeilla saatko knapphyrrän soimaan, nikkaroida itsellesi puutraktorin, auttaa isäntää rankojen sahaamisessa ja valmistaa emännän kanssa Eurajoen perinneruokaa sualpualikkaita. Kierrokset ovat rooliopastettuja.

Tarvolantie 39
27100 Eurajoki

Vuojoen kartano

Vuojoen kartanossa pääsee tutustumaan 1800-luvun lopun kartanoloistoon.  Kartanon lastenkierroksella tutustutaan kartanon tapakulttuuriin, kurkistetaan kartanon ullakolle ja kellokoneistoon, etsitään helmiä kartanon kuusikujalla ja maistellaan Orangerian hedelmäsatoa. Rooliopastettu kierros on suunnattu lapsiryhmille. Kierroksen päätteeksi lapset saavat mukaansa kartanon tehtävävihon. Suositeltava ryhmäkoko 15-40 lasta.

Kartanontie 28,
27100 Eurajoki

Raunelan kalastajatila

Raunelan kalastajatilalla Olkiluodossa tutustutaan aikaan ennen ydinvoimalaitoksia ja 1950-luvun kalastajaperheen arkeen. Vierailu Raunela kalastajatilalla kuuluu Eurajoen koulujen 5.luokkalaisten kulttuurikasvatussuunnitelmaan.

Olkiluodontie 1032
27150 Eurajoki

Lisätiedot, opastukset ja varaukset

Lapsiryhmien vierailut ja opastukset varataan Eurajoen matkailutoimistosta:
p. 044 3124 216
matkailuinfo[at]eurajoki.fi

Kulttuurikasvatussuunnitelma

Kulttuurikasvatussuunnitelman tarkoituksena on taata kaikille perusopetuksen oppilaille tasa-arvoisesti mahdollisuuden kokea eri taiteenlajeja ja kulttuurikohteita sekä kotikunnassa että lähiseudulla. Opetusta viedään luokkahuoneen ulkopuolelle luontoon, museoihin, näyttelyihin ja näytöksiin, kulttuurimaisemaan sekä yrityksiin. Näissä oppiminen on mahdollista näkemällä, kokemalla ja itse tekemällä.

Tutustu Eurajoen kunnan kulttuurikasvatussuunnitelmaan:

Leila Lokin liikuntaseikkailuaarteet

Eurajoen varhaiskasvatuksen Leila-hankkeen myötä on valmistunut liikuntaseikkailukartta, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikenikäisiä ulos liikkumaan ja tutustumaan luontoon, laavuihin, leikkipaikkoihin sekä erilaisiin Eurajoelta löytyviin kulttuurikohteisiin. Kartta on paikallisen kuvataiteilija Maria Leppäsen kuvittama.

Ajankohtaista

Go to Top