Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Luontokohteet2023-01-03T14:45:10+02:00
Matkailu

Luontokohteet

Kaunissaaren kulttuuripolku

Kaunissaari on suosittu luonto- ja virkistysretkeilyn kohde. Saaressa on merkitty kulttuuripolku, jonka varrella on Kaunissaaren luonnosta ja historiasta kertovia opasteita.

Saaressa on retkeilijöitä varten kaksi laavua, neljä nuotiopaikkaa, katos ja neljä käymälää. Etelä- ja pohjoisrannoilla on hyvät laiturit. Pohjoisrannan laiturissa veden syvyys on kolmisen metriä, joten entiseen rahtisatamaan on helppo rantautua isommallakin veneellä.

Sahan perustusten luota ja satamarannasta löydät pääesitetaulut, joissa on Kaunissaaren kartta. Kaunissaaressa oli A. Ahlströmin höyrysaha v. 1874 -1923 ja saaressa asui enimmillään yli 300 henkeä.

Pinkjärven retkeilyreitti

Pinkjärven laaja yhtenäinen, asumaton metsä- ja suoalue antaa retkeilijälle mahdollisuuden tutustua monipuoliseen satakuntalaiseen luontoon, Pinkjärvi on kuin kansallispuisto minikoossa.

Pinkjärven alue kuuluu Natura 2000-ohjelmaan ja alueella on useita erilaisia luontokohteita. Noin 5 kilometrin mittainen vaellusreitti alkaa parkkipaikalta, opastaulun vierestä. Reitin ensimmäinen etappi vie erikoiselle Vuotavan kaksoislaavulle. Kaksoislaavussa on hyvin tilaa, vaikka isommallekin ryhmälle. Vuotavan laavun edessä on erinomainen pieni hiekkaranta, josta on isomman tai pienemmän retkeilijän helppo pulahtaa uimaan.

Pinkjärvelle on tilattavissa asiantunteva luonto-opas. Noin 5 km kierroksen aikana opas kertoo alueen luonnosta ja käyttöhistoriasta. Kierroksen varrella on kaksi nuotiopaikkaa, joilla on mahdollista evästää. Kierros taukoineen kestää n. 4 tuntia

Säpin majakka

Arkkitehti Axel Hampus Dahlströmin suunnittelema Säpin majakka valmistui syksyllä 1873. Majakan valon korkeudeksi tuli merestä laskettuna 117 jalkaa eli 35 m, ja peruskalliosta laskettuna 29,7 m.

Säppi on luonnonarvoiltaan erittäin arvokas saari. Se kuuluu kokonaan valtakunnalliseen rantojensuojeluohjelmaan ja osittain lehtojensuojeluohjelmaan.

Saarella on lintuasema, joka on Porin lintutieteellisen yhdistyksen vuokraama sekä vapaana olevia muflonlampaita, joiden ruokinnasta huolehtii Reposaaren metsästysseura ry.

Wild Nordic Nature

Luontomatkailuun erikoistunut yritys järjestää erilaisia melontakursseja ja retkiä, mystisiä iltoja laavulla sekä yrtti-, marja-ja sieniretkiä yksittäisille matkailijoille ja ryhmille.

Muita luontokohteita

matkailuinfon oranssi logo

Eurajoen Matkailutoimisto
Kalliotie 5 (Kunnanvirasto, alakerta, vapaa-ajan käytävällä)

27100 Eurajoki

Yhteystiedot
p. 044 3124 216,
matkailuinfo[at]eurajoki.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta
matkailu- ja tapahtumatuottaja
Suvi Taitonen
p. 044 312 4425

kulttuuri- ja matkailutuottaja
Emma Puosi
p. 044 312 4266

Sähköpostit
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top