Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Luontokohteet2021-04-21T09:29:23+02:00
Matkailu

Luontokohteet

Kaunissaaren kulttuuripolku

Kaunissaari on suosittu luonto- ja virkistysretkeilyn kohde. Saaressa on merkitty kulttuuripolku, jonka varrella on Kaunissaaren luonnosta ja historiasta kertovia opasteita.

Saaressa on retkeilijöitä varten kaksi laavua, neljä nuotiopaikkaa, katos ja neljä käymälää. Etelä- ja pohjoisrannoilla on hyvät laiturit. Pohjoisrannan laiturissa veden syvyys on kolmisen metriä, joten entiseen rahtisatamaan on helppo rantautua isommallakin veneellä.

Sahan perustusten luota ja satamarannasta löydät pääesitetaulut, joissa on Kaunissaaren kartta. Kaunissaaressa oli A. Ahlströmin höyrysaha v. 1874 -1923 ja saaressa asui enimmillään yli 300 henkeä.

Pinkjärven retkeilyreitti

Pinkjärven laaja yhtenäinen, asumaton metsä- ja suoalue antaa retkeilijälle mahdollisuuden tutustua monipuoliseen satakuntalaiseen luontoon, Pinkjärvi on kuin kansallispuisto minikoossa.

Pinkjärven alue kuuluu Natura 2000-ohjelmaan ja alueella on useita erilaisia luontokohteita. Noin 5 kilometrin mittainen vaellusreitti alkaa parkkipaikalta, opastaulun vierestä. Reitin ensimmäinen etappi vie erikoiselle Vuotavan kaksoislaavulle. Kaksoislaavussa on hyvin tilaa, vaikka isommallekin ryhmälle. Vuotavan laavun edessä on erinomainen pieni hiekkaranta, josta on isomman tai pienemmän retkeilijän helppo pulahtaa uimaan.

Pinkjärvelle on tilattavissa asiantunteva luonto-opas. Noin 5 km kierroksen aikana opas kertoo alueen luonnosta ja käyttöhistoriasta. Kierroksen varrella on kaksi nuotiopaikkaa, joilla on mahdollista evästää. Kierros taukoineen kestää n. 4 tuntia

Pinkjärven retkeilyreitti

Säpin majakka

Arkkitehti Axel Hampus Dahlströmin suunnittelema Säpin majakka valmistui syksyllä 1873. Majakan valon korkeudeksi tuli merestä laskettuna 117 jalkaa eli 35 m, ja peruskalliosta laskettuna 29,7 m.

Säppi on luonnonarvoiltaan erittäin arvokas saari. Se kuuluu kokonaan valtakunnalliseen rantojensuojeluohjelmaan ja osittain lehtojensuojeluohjelmaan.

Saarella on lintuasema, joka on Porin lintutieteellisen yhdistyksen vuokraama sekä vapaana olevia muflonlampaita,
joiden ruokinnasta huolehtii Reposaaren metsästysseura ry.

Ohjelmapalveluita

Offroad Safari

Offroad safari tarjoaa unohtumattomat maastoautosafarit. Monipuolinen maasto takaa hauskat kokemukset, mitkä kruunataan makkaran grillauksella ja nokipannukahveilla.

Offroad Safari sopii yritysten tyhy -päiviin, kaveriporukoille tai vaikkapa polttariväelle. Mukana on aina opas, joka opastaa ja ohjaa safarilla. Maastostamme löytyy eri reittivaihtoehtoja vaativammallekin kuskille. Voimme myös räätälöidä vaikkapa yösafarin tai saunomisen safarin jälkeen ruokineen.

Offroad Safari

Wild Nordic Nature

Luontomatkailuun erikoistunut yritys järjestää erilaisia melontakursseja ja retkiä, mystisiä iltoja laavulla sekä yrtti-, marja-ja sieniretkiä yksittäisille matkailijoille ja ryhmille.

Wild Nordic Nature

Muita luontokohteita

Selkämeren kansallispuiston virtuaaliopas
Lintupaikkoja Luvialla
Eurajoen ulkoliikuntapaikat
matkailuinfon oranssi logo

Eurajoen Matkailutoimisto
Riikontie 2 (Eurajoen Portti)
27100 Eurajoki
Avoinna
ma-pe klo 10-16

Yhteystiedot
p. 044 3124 216,
matkailuinfo[at]eurajoki.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta
kulttuuri- ja matkailutuottaja
Emma Puosi
p. 044 312 4266

ts. kulttuuri- ja matkailuohjaaja
Meri-Tuuli Suorsa
p. 044 312 4260

Sähköpostit
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top