Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Vuojoen kartano2021-04-21T09:11:35+02:00
Matkailu

Vuojoen kartano

Arkkitehtien C.L. Engel, Charles Bassi ja Pehr Johan Gylich suunnittelema, vuonna 1836 valmistunut empiretyylinen Vuojoen kartanolinna. Vierailijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua 1800-luvun kartanokulttuuriin rakennusten, historianäyttelyjen, yleisötapahtumien ja opastusten kautta. Vuojoen kartano on tänä päivänä vilkas kokous-, koulutus- ja kulttuurikeskus. Se on suosittu kokousten, häiden ja juhlien pitopaikka.

Kartanon entisöidyssä kasvihuoneessa Orangeriassa sijaitsevat tunnelmallinen sauna ja eksoottiset viherhuoneet, tyylikkäät vierashuoneet sijaitsevat läntisessä flyygelissä ja kartanon itäisessä flyygelissä on myös kenties Suomen hienoin auditorio. Vuojoen kartanon omistaa Eurajoen kunta ja kartanossa toimii yleishyödyllinen kulttuuriperintöä säilyttämään perustettu Vuojokisäätiö. Matkailijoille kartanolinna on avoinna ympäri vuoden tarjoten mahdollisuuksia historiaan tutustumiseen, ruokailuun, majoittumiseen ja monipuolisiin kulttuurielämyksiin. Tilauksesta rooli- ja teemaopastukset kartanon historiaan ja nykypäivään.

matkailuinfon oranssi logo

Eurajoen Matkailutoimisto
Kalliotie 5 (Kunnanvirasto, alakerta, vapaa-ajan käytävällä)

27100 Eurajoki

Yhteystiedot
p. 044 3124 216,
matkailuinfo[at]eurajoki.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta
matkailu- ja tapahtumatuottaja
Suvi Taitonen
p. 044 312 4425

kulttuuri- ja matkailutuottaja
Emma Puosi
p. 044 312 4266

Sähköpostit
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Kaunissaaressa on käynnissä kunnostamis- ja kehittämishanke

Eurajoen Kaunissaaren luontokohteelle myönnettiin vuoden 2022 lopulla Leader-tukea saaren luonto- ja virkistyspalvelujen kunnostamiseen ja kehittämiseen. Hankkeessa keskitytään olemassa olevien polkuverkostojen, opasteiden ja taukopaikkojen kunnostamiseen, Kaunissaaren ainutlaatuisen historian vaalimiseen, sekä kehittämään saaressa liikkumista ja saavutettavuutta.

03.04.2023|
Go to Top