Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Muuta nähtävää2023-01-02T15:23:47+02:00
Matkailu

Muuta nähtävää

Knapernummen ampumahaudat

Vuosina 1915-1916 rakennetut Knapernummen ampumahaudat luokitellaan muinaisjäännöksiksi. Ne olivat osa venäläisten ensimmäisen maailmansodan aikana Pohjanlahden rannikolle rakennuttamaa linnoitusketjua, joka oli tarkoitettu turvaamaan valtakuntaa saksalaisten maihinnousun varalta.
Vuosien 2002-2003 aikana osa linnoitusrakennelmista kunnostettiin ja ennallistettiin Luvia Seor ry:n aloitteesta ja Porin Prikaatiin kuuluvan Satakunnan pioneeripataljoonan sekä Museoviraston toimesta. Nykyisin ennallistukset on jouduttu poistamaan huonokuntoisina.

Lisätietoa Knapernummesta

Liinmaan linnamäki ja vallihaudat

Keskiaikaisen linnan paikka ja komeat vallihaudat ovat edelleen nähtävissä Liinmaan linnamäessä. Paikalle on viitoitus Linnamaantieltä. Liinmaan linna sijaitsi silloisella saarella Lapinjoen ja Eurajoen jokisuiden välissä, Väkkäränlahden rannalla. Liinmaan puu- ja tiilirakenteinen linna oli rakennettu 1300-luvun jälkipuoliskolla. Liinmaan muinaislinna on suosittu historia- ja luontomatkailukohde, jota hoitaa ja kehittää Liinmaan perinneyhdistys ry. 

Liinmaan muinaislinnaan on mahdollisuus tutustua omatoimisesti ympäri vuoden ja se sopii retkikohteeksi mm. lapsiperheille. Linnan alueelle järjestetään myös opastettuja kierroksia. Tilataksesi opastuksen, olethan yhteydessä Eurajoen matkailuun tai Liinmaan perinneyhdistykseen [email protected].

Linnamaantie 731
27100 Eurajoki

Muistomerkit

Werkholmin Varvi -Muistomerkki Verkkorannassa

Verkkorannan kesäkodin piha-alueella Niemenkylässä sijaitsee luvialaisen laivanrakennustoiminnan kunniaksi kesällä 1999 paljastettu muistomerkki. 

Laitakarin muistomerkki

Luvialainen monitaitaja Tuomo Salonen on tehnyt Laitakarin osakaskunnan toimeksiannosta muistomerkin, joka paljastettiin 24.1.2002. Muistomerkki kuvaa luvialaista laivanrakennusta ja meriveden korkeutta eri vuosisatoina.

J.C.Gripenbergin Hautamuistomerkki

Vuonna 1800 kuollut kenraalimajuri Jacob Carl Gripenberg sai oman hautakammion, joka muistomerkkeineen vieläkin on hautausmaalla. Muistomerkkiä kunnostettiin v. 1997 museovirastolta saadun entistämisrahan turvin.

matkailuinfon oranssi logo

Eurajoen Matkailutoimisto
Kalliotie 5 (Kunnanvirasto, alakerta, vapaa-ajan käytävällä)

27100 Eurajoki

Yhteystiedot
p. 044 3124 216,
matkailuinfo[at]eurajoki.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta
matkailu- ja tapahtumatuottaja
Suvi Taitonen
p. 044 312 4425

kulttuuri- ja matkailutuottaja
Emma Puosi
p. 044 312 4266

Sähköpostit
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top