Satakirjastoissa on nyt käytettävissä uusi elokuvien suoratoistopalvelu. Cineast-elokuvapalvelun kautta voi katsella elokuvia maksutta verkossa ja mobiilisti. Palvelun käyttämiseen tarvitsee vain Satakirjastojen kirjastokortin ja PIN-koodin.

Cineast toimii kuten muutkin elokuvien suoratoistopalvelut. Elokuvia voi selata esimerkiksi genren mukaan tai tehdä erilaisia hakuja. Elokuvia voi toistaa joko verkkoselaimen kautta tai lataamalla ilmaisen sovelluksen älypuhelimeen, tablettiin tai televisioon.  

Palveluun voi halutessaan myös luoda käyttäjätilin. Silloin kirjastokortin numero tallennetaan ja sitä ei tarvitse enää syöttää uudelleen. Käyttäjätiliin voi esimerkiksi luoda muistilistan itselleen tärkeistä elokuvista. 

Satakirjastojen asiakkaana voi lainata viisi elokuvaa kuukaudessa. Käyttäjällä on 48 tuntia aikaa katsoa valitsemasi elokuva niin monta kertaa kuin haluaa. Elokuvat palautetaan automaattisesti lainausajan loputtua. Lainarajat nollataan jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä. Käyttääksesi Cineast-palvelua tietokoneella, mene osoitteeseen www.cineast.fi. Valitse oma kirjastosi.
Käyttääksesi Cineast-palvelua tabletilla tai älypuhelimella, lataa ilmainen Cineasterna-sovellus App Store tai Google Play -kaupasta. Valitse ensin maa ja sen jälkeen kirjastovalikosta Satakirjastot. Kirjaston väki toivottaa hyviä elokuvahetkiä!