Voi hyvin -toiminta2019-06-28T13:33:36+02:00

Voi hyvin -toiminta

Liikuntaryhmät

Ajankohtaista:

Kesän jumpat alkavat jo toukokuussa.  Jumppakalenteriin pääset tutustumaan Kesän ajan jumpat -19 tulostus

Virinää ja voimaa elämään-hyvinvointitapahtuma

Varttuneen väen Virinää ja voimaa elämään -hyvinvointitapahtuma järjestetään tänä vuonna Eurajoen Markkinoiden yhteydessä Eurajoen yhteiskoulun tiloissa. Tapahtuma on suunnattu kunnan ikäihmisille ja heidän lähipiirilleen.

Hyvinvointitapahtumassa on tavattavissa monipuolisesti eri yhdistyksiä, yrityksiä ja asiantuntijoita, jotka tuovat lisää virinää ikääntyvän arkeen. Tapahtumassa on mm. lyhyitä tietoiskuja ikääntyneiden digitaitojenopetushankkeesta ja edunvalvonnasta. Senior Shopin muotinäytös, kunnanjohtajan ”jutustelukulma”, harrastus- ja yhdistystoiminnan esittelyä, terveystietoa, apuväline-esittelyä ja terveysmittauksia, arvontaa, pop up-kirjasto ja laaja hyvinvointitori.

Oman toimintakyvyn ja kunnon testaus on halukkaille maksutonta. JokiFysio tarjoaa mahdollisuuden kehonkoostumusmittaukseen, hinta 5€/hlö.

Tapahtumassa arvotaan Rion kesäolympialaisissa urheilijoiden käytössä olleen Tunturi Lumo- polkupyörän. Arpojen tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Sadalle ensimmäiselle osallistujalle annetaan marjaämpärit ilmaseksi!

Tapahtuman ohjelma ja tietoiskut:

10.45                     Muistiluotsitoiminta

11.00                     Eurajoen Säästöpankki: edunvalvonta-asiaa

11.15                     Eurajoen kristillinen opisto: digiperustaitojen  opetushanke

11.30                     Senior Shop: Muotinäytös (mallit paikallisia, mallien meikkaus: Eurajoen apteekki)

12.00                     Eurajoen Säästöpankki: edunvalvonta-asiaa

12.15                     Eurajoen kristillinen opisto: digiperustaitojen  opetushanke

12.45                     Polkupyöräarvonnan voittaja julkaistaan

Tapahtuman ohjelmaan voi tulla vielä muutoksia.

Eurajoen markkinoille pääsee kätevästi markkinabussilla. Maksuton markkinabussi kulkee reitillä Luvia – Kuivalahti – Irjanne – Eurajoen yhteiskoulu. Markkinabussin kyytiin pääsee reitin varrella sijaitsevilta pysäkeiltä iloisesti heiluttaen.

Markkinabussin aikataulu:

Luvia, Salen parkkipaikka klo 9.00 ja klo 11.00

Paluukyyti Eurajoen yhteiskoulu – Luvia klo 12.00 ja klo 15.00

Virinää ja voimaa elämään-tapahtumassa mukana:

Eurajoen kunta, Eurajoen kunnan vertaisohjaajat, Eurajoen kunnan hyvinvointikaverit, Eurajoen Säästöpankki, Eurajoen kirjasto, Eurajoen kristillinen opisto, Eurajoen Apteekki, Eurajoen seurakunta, Eurajoen Lätkän kuntoutuskoulu, Eurajoen eläkeliitto, Eurajoen eläkkeensaajat, Hoitola kultalokki, Hoitotarvike Karpalopiste, JokiFysio, K-Market Eurajoen portti, Luvian Apteekki, Luvian Martat ry, Luvian eläkeläisten kerho, Luustoliitto, Muistiluotsi, Rauman kuuloyhdistys ry, Satakunnan omaishoitajat ry, Senior Shop, Seniorin Hyvinvointiklinikka, Siivouspalvelu Kastehelmi, SPR terveyspiste, Sydänliitto. Toimijoiden listaus voi muuttua vielä ennen tapahtumaa.

Kuntosali

Eurajoen yhteiskoulun kuntosali sijaitsee yhteiskoulun tiloissa (Koulutie 2). Käynti kuntosalille opistolle menevältä tieltä, ruokalan lastauslaiturin vierestä, ovesta numero 8. Kuntosali  on avoinna arkisin  klo 15.00-21.00 ja viikonloppuisin klo 8.00-21.00. Kuntosali on varattu koululaisille klo 08.30-15.00 välisenä aikana. Kuntosalille tarvitaan läpyskä, jonka aikuinen henkilö voi käydä kuittaamassa Eurajoen kunnanviraston neuvonnasta sen aukioloaikoina arkisin klo 9.00-12.00 ja 12.45-15.00

Huom! Kuntosali on varattu torstaisin klo 17.30-20.00 ohjatuille naisten ja miesten kuntosaliryhmille sekä keskiviikkoisin klo 15.30-16.30 kunnan henkilöstön ohjatulle vuorolle.

Eurajoella on myös kaksi yksityistä kuntosalia. Luvian jäähallin yhteydessä oleva LuviGym ja Eurajoen keskustassa oleva Flamingo.

Tuettua vesiliikuntaa!!

Lähiseudun uimahallien (Pori, Rauma, Eura, Harjavalta ja Ulvila) kanssa on sovittu, että Eurajoen pääkirjastosta (Weenertie 1) ja Luvian lähikirjastosta (Lukkarilantie 4) saa leimallisen lapun, jolla on oikeutettu saamaan 50%:n alennuksen joko sarjalipuista tai rannekkeeseen ladattavista uintikerroista uimahallin kassalla. Myös Rauman vesijumppiin voi hankkia matkailuinfosta leimallisen alennuslipukkeen.

Liikuntaneuvonta

Mitä on liikuntaneuvonta? Entä mitä tarkoitetaan liikunnan palveluketjulla?

Katso oheinen linkki, niin tiedät enemmän https://youtu.be/MGfno4-DZGw

Eurajoen liikuntaneuvonnan esitteen löydät tästä

Lisätiedot
Liikuntaneuvoja
Jonna Halminen
044 4312531

Terveysliikuntasuositukset

UKK-instituutin kehittämään Liikuntapiirakkaan on kiteytetty terveysliikunnan suositus 18–64-vuotiaille. Myös yli 65-vuotiaiden terveysliikunnan suosituksesta on tehty oma liikuntapiirakkansa. Lisäksi on julkaistu useita liikuntaan liittyviä erityissuosituksia.

Viikottainen liikuntapiirakka alle 65-vuotiaille (PDF)
Viikottainen liikuntapiirakka yli 65-vuotiaille (PDF)

Asiakaspalvelu ja neuvonta

Liikuntaneuvoja
Jonna Halminen, p. 044 431 2531

Sähköpostit muotoa
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista