Vaikuttaminen2019-01-18T10:32:12+02:00

Vaikuttaminen

Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuuston tärkein tehtävä on toimia oman alueensa nuorten edunvalvojana ja äänenä. Nuorisovaltuustolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä kunnan asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen, opiskeluun, elinympäristön, asumiseen tai liikkumiseen sekä muissakin asioissa, joiden nuorisovaltuusto arvioi olevan lasten ja nuorten kannalta merkittävää. Nuorisovaltuusto tulee ottaa mukaan lasten ja nuorten kuulemisen kehittämisen kunnassa.
Nuorisovaltuuston jäseniä tulee nimetä kunnan eri työryhmiin tuomaan esille nuorten näkemys asiaan. Nuorisovaltuusto tuottaa myös halutessaan tapahtumia alueen nuorille. He saattavat olla toteuttamassa konsertteja, diskoja, nuorisomessuja ja monenlaisia muita tapahtumia ja tempauksia, joita he kokevat alueensa nuorten tarvitsevan. Lisäksi he saattavat tehdä eri toimielimille aloitteita ja kannanottoja. *Kuntalain (410/2015) mukaan jokaisen kunnan tulee varmistaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet perustamalla nuorisovaltuusto.

\r\n\r\nEurajoen Nuorisovaltuuston toimintaidea:\r\nEurajoen Nuorisovaltuusto on toiminut vuodesta 2005.\r\n

  • \r\n

  • Nykyinen edustuskausi kest√§√§ 2 vuotta, jotta uudet j√§senet saisivat hieman aikaa ker√§t√§ itsens√§ kasaan ja sopeutua NV:n toimintaan, jolloin vaikuttaminen ja yhteisty√∂ helpottuvat – usein itsens√§ voittaminen on suurin haaste. Nykyisen valtuuston toimintakausi kest√§√§¬†tammikuun puoliv√§list√§¬† 2017-2018 vuoden loppuun.

\r\n

  • Kuka tahansa 13-18 -vuotias Eurajokelaisnuori voi ilmoittautua joka toinen vuosi pidett√§viin vaaleihin ehdokkaaksi.

\r\n

  • Kaikki 13-18 vuotiaat eurajokelaiset voivat √§√§nest√§√§ ehdokastaan yl√§kouluilla ja nuorisotiloissa pidett√§viss√§ vaaleissa.

\r\n

  • Jos ehdokkaita on v√§hemm√§n kuin 12, valitaan heid√§t suoraan valtuustoon. Jos taas ehdokkaita on enemm√§n kuin 12 ovat v√§hiten √§√§ni√§ saaneet varaj√§seni√§.

\r\n

  • Kuntaliitoksen my√∂t√§ valitaan yksi j√§sen kummankin yl√§koulun oppilaskunnan hallituksesta heid√§n p√§√§t√∂ksell√§√§n vuodeksi kerrallaan aina syyskuun alussa. Luvian koulupiirin alueelta valitaan vaaleilla 4 muuta j√§sent√§ ja Eurajoen alueelta 6 j√§sent√§. Ellei ehdokkaita ole riitt√§v√§sti voivat toisen alueen nuoret t√§ytt√§√§ toisensa paikkoja.

\r\n

  • Nuorisovaltuusto on kunnan virallinen toimintaelin. Eurajoen kunnanvaltuuston p√§√§t√∂s 29.11.2012.

\r\n

\r\n

NUORTENIDEAT.FI muuttaa maailmaa tai ainakin tekee kotikunnasta hiukan paremman paikan elää.

Pääset vaikuttamaan ja osallistumaan, kun rekisteröidyt kotikuntasi Nuortenideat.fi -palveluun. Rekisteröitymisen jälkeen voit heti ideoida, kommentoida, äänestää ja allekirjoittaa, vaikuttaa kotikuntasi asioihin. Jos siis Eurajoki on kotikuntasi, rekisteröidy palveluun ja anna mennä. Muiden kirjoittamia ideoita voit käydä kommentoimassa ja tykkäämässä myös rekisteröitymällä. Pysähdy hetkeksi ja käy tarkistamassa, mitä kotikunnassasi tapahtuu ja mistä puhutaan. Selaile muiden ideoita ja aloitteita, osallistu keskustelemalla ja kommentoimalla. Koko maan toimintaan voit tutustua Nuortenideat.fi-palvelun etusivulla ja vaikuttaa voit myös valtakunnallisesti, ellei ideasi koske vain kotikuntaasi. Eurajoen kunnan nuortenideat.fi palveluista ja opastuksesta vastaa nuorisotyöntekijä Pia Johansson.

\r\n\r\nNuorisovaltuuston käytännön ohjaamisesta vastaa nuorisotyöntekijä Mia Sajantola p. 044 431 2538.\r\nNuorisovaltuuston hallinnollisista asioista vastaa vapaa-aikakoordinaattori Pirita Laivanen p. 044 312 4265.\r\n\r\n

Ajankohtaista