Leila- leikkien liikkuvaan arkeen

Eurajoen varhaiskasvatuksessa on kolmatta vuotta käynnissä Leila-leikkien liikkuvaan arkeen hanke. Hankkeen on lisätty lasten mahdollisuuksia liikuntaan ja fyysisen aktiivisuuteen varhaiskasvatuspäivien aikana ulkona ja sisällä. Hankkeen myötä varhaiskasvatusyksikköihin on hankittu mm. kiertäviä liikuntavälinekasseja, välineitä lähiympäristön retkiä varten ja lisätty henkilöstön osaamista liikunnallisesta toimintaympäristöstä.

Perheitä on kannustettu arkiliikunnan lisäämiseen, terveellisiin elämäntapoihin ja liikkuvampaan arkeen viikonloppureppujen avulla.

Tälle sivulle kootaan Leila-hankkeen myötä tuotettua materiaalia lapsiperheiden hyödynnettäväksi.

Leila-liikuntaseikkailukartta

Vuonna 2020 julkaistu liikuntaseikkailukartta, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikenikäisiä ulos liikkumaan ja tutustumaan luontoon, laavuihin, leikkipaikkoihin sekä erilaisiin Eurajoelta löytyviin kulttuurikohteisiin. Kartta on paikallisen kuvataiteilija Maria Leppäsen kuvittama.

Luvian alueen liikuntaseikkailukartta

Eurajoen eteläpään liikuntaseikkailukartta

Tarkemmat kuvaukset kohteista ja koordinaateista: Kohteiden kuvaukset Luvia ja  Kohteiden kuvaukset Eurajoki

Afrikan tähti-liikuntaseikkailupeli

Afrikan tähti-peli on uusi innoittaja perheenseikkailuille lähiympäristössä.

Pelin tarkoituksena on etsiä Eurajoen alueelle piilotettuja aarteita Afrikan tähti-pelin tapaan Leila-liikuntaseikkailukarttaa hyödyntäen.

Pelilautaan on merkitty liikuntaseikkailukartan kohteet numeroittain, joihin on kätketty Leila-pelimerkkejä: rubiineja, smaragdeja, topaaseja, hevosenkenkiä tai rosvoja! Timanteista ansaitset rahaa, hevosenkengillä keräät onnea, mutta rosvoista menetät saaliisi vai menetätkö? Jokaisessa kohteessa on myös erilaisia tehtäviä, joita yhdessä suorittamalla keräätte pelimerkkejä.

Merkatkaa pelilautaan kerätyt pelimerkit. Peli päättyy löydettyäsi Afrikan tähden. Ethän paljasta muille, mistä Afrikan tähti löytyy!

Tulosta tästä Afrikan tähti-liikuntaseikkailupeli (pdf) ja lähtekää koko perheen seikkailulle!

Viikonloppurepuissa lapsiperheiden hyvinvointia tukevia vinkkejä

Eurajokelaisia perheitä kannustetaan lähtemään luontoon liikkumaan. Varhaiskasvatuslasten perheissä on syksystä 2020 lähtien kiertänyt viikonloppureput, jotka sisältävät perheliikuntavinkkejä, suurennuslasit, frisbeegolfkiekot, Leila-lokin sekä Leila-lokin liikuntaseikkailuaarrekartan. Viikonloppurepun sisältöä on päivitetty syksyllä 2021. Viikonloppureppuun voi tutustua syksyllä 2020 tehdyn videon avulla: Eurajoen varhaiskasvatuksen viikonloppureppu

Seikkailuja Leila-pehmolelun kanssa voi julkaista tunnisteilla #LeilaLokki #eurajoenkunta

Viikonloppurepussa on lapsiperheen hyvinvointia tukevia vinkkejä. Vinkkivihkoseen voi tutustua sähköisesti: Hyvinvointia eurajokelaisiin lapsiperheisiin (pdf)

Leila leikkien liikkuvaan arkeen

Lisätietoja Leila-hankkeesta:

Elina Heinonen

Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö

puh. 044 431 2540

Eurajoen varhaiskasvatuksen verkkosivulle

Maija Penttilä

hyvinvoinnin edistämisen yhteyshenkilö, asiakkuuspäällikkö

puh. 044 4312 502

Jonna Halminen

liikuntaneuvoja

puh. 044 4312531

sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi