Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Vinkkejä ja tekemistä poikkeusaikana2021-04-28T09:24:28+02:00
Vapaa-aika
Etusivu/Vapaa-aika/Vinkkejä ja tekemistä poikkeusaikana

Vinkkejä ja tekemistä poikkeusaikana

Omasta toimintakyvystä huolehtiminen päivittäin on erittäin tärkeää. Olemme koonneet vinkkejä oman fyysisen ja mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi kotioloissa ja ulkoilmassa. Erityisesti ikääntyviä tulisi kannustaa päivittäiseen liikuntaan ja mielen virikkeisiin, jotta toimintakyky ei pääsisi laskemaan.

Harrastustoiminnan rajoitusten vuoksi voi kotonaoleilua piristää katsomalla verkon välityksellä esim. konsertteja ja lapsille suunnattuja muskareita. Koko perheelle löytyy myös lukemista ja kuunneltavaa kirjaston sähköisistä e-aineistoista.

Päivitämme sivustoa parhaamme mukaan. Vinkkejä maksuttomista verkon tarjoamista palveluista korona-ajalle voi lähettää os. [email protected]

Liikuntavinkkejä ikäihmisille

 • liikuntaneuvojan ohjeistama Keppijumppa
 • Jalat vahvaksi-tuolijumppa yhdessä liikuntaneuvoja-Paulan kanssa
 • Ikäinstituutin tuolijumppa(tulostettava pdf)
 • Ikäinstituutin Liikettä nilkkoihin-jumppa yhdessä musiikkileikkikoululaisten kanssa
 • Ikäihmisille suunnattua liikuntaa löytyy myös Kuntoa kunnalle-sivustolta.
 • Aivojumppaa vertaisohjaajamme Sirpan vetämänä. Jumppa vetreyttää verenkiertoa vilkastuttavaa koko kehossa. Klikkaa tästä aivojumppaa ja kokeile sinäkin!
 • Asahi-terveysliikunta rentouttaa mieltä ja kehoa sekä vahvistaa lihaksistoa ja tasapainoa. Asahi sopii kaiken ikäisille, joten lähde liikkumaan yhdessä vertaisohjaajamme Pirkon ohjauksessa.
 • Jalkoja vahvistava Kuminauhajumppa Paulan ohjeilla: Kuminauhajumppa 2
 • Koko kehoa vahvistava kuminauhajumppa Paulan ohjeilla: Kuminauhajumppa 3

Etäjumppaa Facebookissa

Eurajoen liikuntapalvelut ja vertaisohjaajat aloittavat uuden etäjumppakokeilun tarjoamalla ohjattua liikuntaa Facebook-livejumpan välityksellä perjantaina 22.1 alkaen.

Jumpat lähetetään livelähetyksenä Facebookin julkisessa Voi Hyvin Eurajoella-ryhmässä, jonne voi osallistua, vaikkei ole kirjautunut Facebookiin.
Tiistaisin klo 10 tasapainojumppa
Perjantaisin klo 10 tuolijumppa

Linkki etäjumppaan: Voi Hyvin Eurajoella-etäjumpat

Jumpat on katsottavissa myöhemminkin, joten jumppailemaan pääsee oman aikataulun mukaisesti!

Kuntoa kunnalle-sivusto:

Kuntoa kunnalle-sivusto tarjoaa eurajokelaisille kotona toteutettavaa liikuntaa, tietoa mielen hyvinvoinnista ja terveellisestä ravinnosta. Tutustu sivuihin www.kuntoakunnalle.fi/eurajoki ja lähde liikkumaan tuttujen Lasse Virenin, Matti Heikkisen, Janni Hussin ja muiden suomalaisten valmentajien ja urheilijoiden ohjaamana!

Sivustolla videoita, harjoitusohjelmia ja vinkkejä mm. juoksuun, ikävalmennukseen, kehonhuoltoon, kotijumppaan, frisbeegolfiin ja ravintovalmennusta. Paremman mielen valmennuksessa terapeutit antavat neuvoja korona-ahdistukseen, palautumiseen, uneen ja esim. kännykän käytön hallitsemiseen.

Liikuntaneuvoja-Paulan ohjevideo Kuntoa kunnalle-sivuston käyttöön: https://www.facebook.com/eurajoenkunta/videos/217125962861254/

Ulkoliikuntapaikkoja Eurajoella

 • Leila-liikuntaseikkailukarttaan on koottu Eurajoen alueen luontokohteita, laavut, leikkipaikat sekä erilaisia Eurajoelta löytyviä kulttuurikohteita. Liikuntaseikkailukartat ja kohdekuvaukset löytyvät Eurajoen ulkoliikuntapaikat-sivustolta

Perheliikuntaa

 • Kotona voi liikkua ja pitää hauskaa yhdessä koko perheen kanssa. Vinkkejä mm. olohuonesirkukseen ja eläinjogaan: Neuvokkaan perheen vinkeistä
 • Neuvokkaan perheen sivuilta saa tukea, tietoa, iloa ja hyvinvointia perhearkeen. Kun syöminen, liikkuminen, lepo, ruutuaika tai lapsen keho pohdituttaa, löytyy sivuilta tutkimuksiin pohjautuvaa tietoa ja käytännön vinkkejä.
 • Skillilataamon sivuilta löytyy hauskoja haasteita motoristen taitojen opetteluun. Perheen pienempien kanssa touhuamiseen löytyy vinkkejä: Liikkuva varhaiskasvatus

Kulttuuri

Kulttuuriaarteita kotisohvalla

Kirjastot, museot ja arkistot ovat Suomessa joutuneet sulkemaan ovensa, mutta tarjoavat sisältöä kattavasti sähköisenä. Valtakunnalliseen Finna.fi-hakupalveluun on koottu kattavasti kulttuurielämyksiä, joista voit nauttia virtuaalisesti.

Oopperaa virtuaalisesti

Oopperatalot eri puolella maailmaa tarjoavat poikkeuksellisesti tallenteita katsottavaksi maksutta. Oopperatunnelmaa omaan kotiisi voit saada mm. seuraavista linkeistä: Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämö: Stage 24, Baijerin valtionoopperran Staatsoper.tv: Baijerin valtionooppera

Rauman taidemuseon näyttelyt

Rauman taidemuseo on avannut kaksi poikkeustilaa käsittelevää verkkonäyttelyä. Kotoa käsin on nähtävillä Hanneriina Moisseisen ja Hanna Koikkalaisen Poikkeustila 1939-1944 sekä MUUTTO– Turun opettajankoulutuslaitoksen kuvataiteen sivuaineopiskelijoiden häkellyttävä reaktio koronaepidemiaan.

Kirjaston sähköiset e-palvelut

 • Satakirjastot tarjoavat asiakkailleen laajan valikoiman e-aineistoa. Oheisen linkin kautta pääset tutustumaan kirjaston kokoelmaan: Satakirjaston e-aineistot.
 • Lukemo-sivustolla on lukemista ja tekemistä lapsille ja nuorille. Mm. Apu juniori-lehti, elokuvia, e-kirjoja ja erilaisia pelejä lasten iloksi. Kirjailija Timo Parvelan kirjoja pääsee kuuntelemaan kirjailijan lukemana täällä.

Muita harrastus- ja elämysvinkkejä

Harrasta kotona

Harrastakotona.fi -sivusto on lapsille ja nuorille suunnattu harrastamisen paikka netissä, josta löytyy ohjeita ja ideoita taiteen kokemiseen, kokeilemiseen ja harrastamiseen kotona, vapaa-ajalla tai osana opetusta.

Tiede-elämyksiä kotiin

Heurekan tempputehdas ja Heureka-hetket tarjoavat hilpeitä, hulvattomia ja hätkähdyttäviä tieteellisiä oivalluksia ja temppuja, joista osaa voi kokeilla myös kotioloissa. Heureka kotiin

Käsityövinkkejä

 • Kotona voi virkata, kutoa, askarrella tai tehdä puutöitä. Malleja löytyy netistä tai vanhoja lehtiä läpikäymällä. Ohjeita helppojen askartelujen tekemiseen löytyy Kototeko-sivustolta.
 • Hyviä askartelu- ja käsityövinkkejä löytyy mm. blogeista Needles & RosesSormustin ja lasten kanssa askartelevien ideapankista.

Touhua lapsiperhearkeen

Satakunnan yhteinen korona-apu

Satakunnan alueen yhdistykset, yhteisöt ja seurakunnat ovat tiivistäneet yhteistyötään ja tarjoavat poikkeustilan aikana laajasti tukea, keskustelu- ja asiointiapua. Satakunnan yhteisökeskus on avannut verkkosivuston Korona-apu, johon on kerätty tietoa tuesta ja palveluista, joita yhteisöt tuottavat kansalaisille poikkeustilan aikana. Sivustoa päivitetään koko ajan.

Yhdistykset voivat ilmoittautua sivustolla mukaan tarjoamaan apuaan. Apua kaipaavat löytävät Eurajoen yhdistykset sivustolta Rauman alue-valikon alta. Kannattaa katsoa myös koko Satakunnan aluella ja valtakunnallisesti toimivat yhdistykset, joista moni tarjoaa apuaan koko Satakunnan alueella.

Yhteystietoja

Vesa-Pekka Leino
sivistysjohtaja
puhelin: 044 3124901
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Marita Sundqvist
toimistosihteeri
puhelin: 044 3124306
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Jarmo Olli
palvelupäällikkö
puhelin: 044 3124267
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Maija Penttilä,
hyvinvoinnin edistämisen yhteyshenkilö, asiakkuuspäällikkö
puhelin: 044 4312 502
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Pirita Laivanen
vapaa-aikakoordinaattori
puhelin: 044 3124265
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Helena Kuivasniemi-Lehti
kirjastotoimenjohtaja
puhelin: 044 4312523
sähköposti: etunimi.sukunimi[at]eurajoki.fi

Ajankohtaista

Lastenleirit ja uimakoulut

Lastenleireistä ja uimakoulusta saat lisätitetoa ja voit ilmoittautua 19.4.-9.5.21 välisenä aikana vapaa-aikapalveluiden nettisivuilta https://www.eurajoki.fi/vapaa-aika/nuoriso/leirit-ja-uimakoulut-kesalla-2021/. Paikat

15.04.2021|