Eurajoki-logo, linkki etusivulle
Ulkoliikuntapaikat ja virkistys2021-11-01T13:21:20+02:00
Vapaa-aika
Etusivu/Vapaa-aika/Liikunta/Ulkoliikuntapaikat ja virkistys

Ulkoliikuntapaikat ja virkistys

Frisbeegolfradat

Eurajoella on mahdollisuus frisbeegolfin pelaamiseen neljällä eri frisbeegolfkentällä

  •  Luvian Porsmusan frisbeegolfkenttä alkaa yhdystien alusta, St 1-huoltamoa vastapäätä olevasta metsiköstä. Frisbeegolfkiekkoja voi lainata ST 1-huoltamolta 10€:n panttia vastaan. Kartta radasta löytyy tästä.
  • Kesällä 2020 on avattu Eurajoen  Ilveskalliolle valmistunut uusi 18-väyläinen rata. Kartta radasta löytyy tästä.
  • Luvialle on valmistunut kesällä 2020 Luvian Vedon Veto Discgolfpark. Osoite Kaiturintie 175. Kartta radasta löytyy tästä
  •  Lisäksi Eurajoen kunnan virkistysalueella Lahdenperässä on 6-väyläinen”puistorata”.

Kuntoradat ja ulkokuntosalit

Eurajoen keskustassa on yli 5 kilometriä valaistua kuntorataa ja luontopolku (kartta).  Myös Lapijoen ja Porsmusan asutusalueilta löytyy valaistu kuntorata. Sekä keskustan kuntoradalle, lähelle Eurajoen Veikkojen majaa, että Lapijoen kuntoradalle saadaan kuluvana kesänä (2020) uusia kuntoilulaitteita. Muita ulkokuntosaleja löydät Eurajoen liikuntakeskuksesta (os. Koulutie 1), Heikinpuistosta ( Kaivettulantie 2) sekä Luvian Pappilantien lähiliikuntapaikka.

Lahdenperän ja Laitakarin virkistysalueet

Lahdenperän ja Verkkorannan virkistysalueella on mahdollisuus myös mobiilisuunnistukseen (Mobo).

Liikuntaseikkailukohteet

Eurajoen varhaiskasvatuksen Leila-hankkeen myötä on valmistunut uusi liikuntaseikkailukartta, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikenikäisiä ulos liikkumaan ja tutustumaan luontoon, laavuihin, leikkipaikkoihin sekä erilaisiin Eurajoelta löytyviin kulttuurikohteisiin. Kartta on paikallisen kuvataiteilija Maria Leppäsen kuvittama.

Kartat aukeavat suuremmaksi klikkaamalla!

Tarkemmat kuvaukset kartoista näet klikkaamalla alla olevia linkkejä

Laavuja

Eurajoella on useita laavuja, joita retkeilijät ja luonnossa liikkujat voivat käyttää. Kaikki laavut on sijoitettu ylempänä olevalle liikuntaseikkailukartalle ja lisätietoja löytyy kohteiden kuvaukset-linkin takaa.

Alla kaksi linkkiä joista pääset seuraamaan laavuista tehtyjä videoita:
https://www.facebook.com/eurajoenkunta/videos/291281261842491/
https://www.facebook.com/eurajoenkunta/videos/1299707880154572/

Penkkilenkit ja Kuntokatsastusradat

Eurajoen keskustan tuntumaan on tehty keväällä 2020 yhdistysten yhteisenä Leader-hankkeena penkkilenkki, joka mahdollistaa erityisesti ikäihmisten liikunnan lisäämisen . Terveyskeskuksen ja Eurajoen Puhelimen väliselle alueelle on asennettu puistonpenkkejä levähdyspaikoiksi niin, että ulkoilijan on mahdollista tehdä erilaisia lenkkejä keskustan läheisyydessä. Luvian keskustaan on lisätty levähdyspaikkoja kesällä 2021.

Kuntokatsastusreiteillä on mahdollista tarkistaa oma kunto helposti ja maksutta. Reitit ovat kuljettavissa väleillä Luvian terveyskeskus- Laitakarintien risteys (Luodonkylän tapahtuma-aukio) sekä Eurajoen keskustan koulu-Riikontie. Kuntokatsastusreitin alussa ja lopussa on infotaulu, joka opastaa testin tekemiseen, tuloksen laskemiseen ja sen tulkintaan sekä ohjaa käyttäjän www.kuntokatsastus.info -sivuille. Verkkosivuilla voi rekisteröitymisen jälkeen mm. seurata omia tuloksia ja saada ohjausta oman terveyskunnon kohentamiseen.

Kartat Eurajoen keskustan penkkilenkeille ja Kuntokatsastukseen löydät: Penkkilenkit Eurajoen keskustassa
Kartat Luvian keskustan penkkilenkeille ja Kuntokatsastukseen löydät: Penkkilenkit Luvian keskustassa

Vertaisohjaajat kannustavat videolla helpon Kuntokatsastuksen tekoon. Katso video: Kuntokatsastus Eurajoen keskustassa

Pyöräily

Haastepyöräilyssä kirjauksia vapusta juhannukseen 2021 tehtiin Eurajoella yhteensä 4 406 kappaletta.  Tarkemmat tiedot kirjauksista eri kirjauspisteissä löytyy tästä

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja vapusta juhannukseen haastaa pyöräilemään niin koulumatka-, työmatka- tai harrastepyöräilyyn. Kampanjan tavoitteena onkin kannustaa pyöräilemään kaiken ikäisiä ja kuntoisia pyöräilijöitä sekä samalla osallistumaan kuntakisaan oman kuntasi sarjassa.
Poikkeustilan aikana on hyvä muistaa valtakunnallinen ohjeistus, eli pyöräillään mielellään yksin tai omien perheenjäsenien kanssa. Muuten pidetään etäisyys toisiin riittävän pitkänä. Seurataan valtakunnallisia sekä oman kunnan ohjeistuksia ja toimitaan sen mukaan.
Perinteinen Haastepyöräily -kampanja vapusta juhannukseen pyöräillään 33 kunnan alueella, mutta vallitsevan tilanteen johdosta haluamme aukaista mobiilisovelluksen kaikille Haastepyöräily -kampanjaan ilmoittautuneiden kuntien asukkaille käyttöön jo huhtikuun ajaksi.
Tarkemmat ohjeet mobiilikirjaukseen tästä:   https://www.liiku.fi/aikuisille/haastepyoraily/mobiilikirjaus/
Haastepyöräilykampanjaan voi tehdä kirjaukset myös pyöräilykortilla tai laatikkokirjauksilla.

Pyöräilyreittikarttoja kunnan alueelta löydät tästä: Eurajoki_pyorailykartta_2019 ja Luvia-pyorailykartta 2017 – muokattu 3

Kilometrikisa 2021 (pyöräily)

Tervetuloa polkemaan Suomen suurimpaan pyöräilykampanjaan. Leikkimieliseen kisaan osallistutaan joukkueina, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Kilometrikisaa poljetaan 1.5.-22.9., ilmoittautuminen kisaan on jo kovassa vauhdissa. Eurajoen kunta on mukana kerryttämässä kilometrejä ja voit liittyä joukkueeseen alla olevien ohjeiden mukaan.

Pyöräily on loistava tapa parantaa kuntoa sekä nauttia luonnosta ja raikkaasta ulkoilmasta. Nyt, kun iso osa suomalaisista tekee etätöitä, työmatkaliikkuminen jää luonnollisesti vähemmälle. Kilometrikisassa mukaan lasketaan kuitenkin kaikki pyöräillyt kilometrit ja minuutit. Viime vuonna mukana oli huikeat 35 000 polkijaa. Haasta itsesi, ystäväsi ja työkaverisi mukaan kisaan ja polkaistaan taas yhdessä hyvinvointia koko Suomelle!

Ohjeet osallistumiseen

Mikäli olet ollut kisassa aiemmin, vanhat tunnuksesi ovat voimassa. Jos olet mukana ensi kertaa, rekisteröidy ensin käyttäjäksi, jonka jälkeen voit ilmoittautua joukkueeseen. https://www.kilometrikisa.fi/
Eurajoen kunnan joukkue on nimellä: Eurajoen Kunta ja osallistumiskoodi: Eurajoki2021

Kävely, Pinkjärven retkeily- ja luontokohde sekä Paanan Patikka

Kävelykipinä 2021

Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura haastavat kaikki suomalaiset kävelemään toukokuussa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta Maaottelumarssista, johon 1,5 miljoonaa suomalaista aikanaan osallistui.
Eurajoen kunta on mukana kävelykilometrikisassa ja keräämässä kilometrejä 4.-25.toukokuuta. Tule mukaan kerryttämään kilometrejä Kunnan joukkueeseen ja sytytetään yhdessä into ja kipinä kävellä! (ohjeet alla)

Kävellään koko kesä! Tapahtumaan osallistumiseen ohella kannustetaan kävelemään paitsi koko toukokuu, myös koko kesä ja syksy (1.5.-31.10). Jokainen voi kirjata kävelemänsä matkan Kävelykilometrikisaan ja kerätä omalle yhdistykselleen tai joukkueelleen mahdollisimman monta kilometriä koko kevään ja kesän ajan.

Ohjeet osallistumiseen

Jokaisen henkilön, joka haluaa kirjata kilometrinsä, on rekisteröidyttävä Kävelykilometrikisa-sivustolle. https://kavelykilometrikisa.fi/
Henkilö luo itselleen kirjautumistunnukset (käyttäjätunnus ja salasana), ja pystyy niitä käyttämällä jatkossa kirjaamaan kaikki kävelemänsä kilometrit.
Rekisteröitymisen yhteydessä kysytään joukkueen osallistumiskoodia. Eurajoen kunnan joukkueen nimi on: kävelykipinä,Eurajoen kunta ja osallistumiskoodi: KävellenEurajoella
Osallistuminen on mahdollista myös yksin, jolloin sinun tulee luoda oma yhden hengen joukkueesi kohdassa ”Ilmoita joukkue”.

Tutustu Metsähallituksen hallinnassa olevaan Pinkjärven retkeilykohteeseen.
Pinkjärven latukartta (pdf)

Paanan patikan reitti (pdf)

Skeittiparkit

Skeittaukseen soveltuvia alueita löytyy Eurajoen liikuntakeskuksesta ja Luvian urheilukentän vierestä.
Liikuntakeskuksessa on myös Pump track-rata BMX-pyörille ja potkulaudoille.

Tekonurmi-, tennis- ja urheilukentät

Eurajoen liikuntakeskuksesta (Kirkkotie 252) löytyy novotan -päällysteinen 8-ratainen yleisurheilukenttä, jonka sisäpuolella on täysmittainen nurmikenttä. Lisäksi keskuksessa on hiekkatekonurmikenttä pesäpalloon ja tekonurmikenttä jalkapalloon.  Luvian urheilukentällä (Urheilukuja 1) on kumirouhetekonurmi , jota ympäröi 400 metrin pituinen punamurskerata. Tekonurmikentät ovat paikallisille seuroille maksuttomia.

Eurajoen liikuntakeskuksessa ja Luvian urheilukenttäalueella sijaitsevat tenniskentät ovat maksuttomasti kuntalaisten käytössä.

Kiintorastit

Luvian pohjoisalueen kartalle on tehty kiintorastit. Hyvä lähtöpaikka näiden rastien hakuun sijaitsee Kintpolun päässä. Kiintorastikarttoja voi tiedustella  Pekka Ahtolta, puh. 044 5461319. Lahdenperässä on mahdollisuus myös mobiilisuunnistukseen (Mobo) Lisätietoja tästä

Yhteystietoja

Vapaa-ajan palvelupäällikkö
Jarmo Olli, p. 044 312 4267

Liikuntapaikkamestari
Jari Sundell, p. 044 3124268

Vs. Liikuntapaikkamestari
Hannu Peltonen, p. 044 4312526

Vs. Liikuntaneuvoja
Paula Niemi, p. 044 4312531

Sähköpostit muotoa
etunimi.sukunimi(at)eurajoki.fi

Ajankohtaista

Go to Top