Lähde mukaan oppaaksi mielenkiintoiselle matkailualalle

 

Pori, Eurajoki ja Rauma järjestävät yhteistyössä alueopas -koulutuksen, johon haetaan kielitaitoisia henkilöitä opastamaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia matkailijaryhmiä. Koulutuksen suorittaneista tulee Suomen opasliiton hyväksymiä alueoppaita, jotka voivat opastaa matkailijoita Porin, Eurajoen ja Rauman alueilla. Opaskoulutus sopii kaikille, joilla on halua esitellä ja opastaa aluetta ylpeydellä, rakkaudella ja innostuksella suomen kielen lisäksi myös jollakin vieraalla kielellä.

 

Mukaan voi hakea 30. marraskuuta saakka osoitteessa pori.fi/opaskoulutus. Koulutukseen otetaan maksimissaan 30 henkilöä. Jokaiselle valitulle ilmoitetaan henkilökohtaisesti 15. joulukuuta mennessä. Koulutus toteutuu, jos valittuja on vähintään 15.

 

Kyseessä on Suomen opasliiton vaatimusten mukainen opaskoulutus, joka suoritetaan vuoden 2023 aikana. Koulutuksen koko tuntimäärä on 220 tuntia, jakautuen kevät- ja syyslukukauteen. Koulutukseen sisältyy loppunäyttö ja -koe. Hinta osallistujalle on 100 euroa lukukaudelta.

 

Koulutus pidetään suomeksi ja tunteja on lähiopetuksena Porissa, Eurajoella ja Raumalla. Opaskoulutus sisältää myös mielenkiintoisia kohdevierailuja sekä asiantuntijaluentoja. Suurin osa tunneista on tiistai- ja torstai-iltaisin ja niiden lisäksi muutamana viikonloppuna. Koulutus käynnistyy 3.1.2023.

 

Lisätietoja koulutuksesta:
Pirjo Jaakkola, [email protected]