EURAJOKI VASTAANOTTAA UUDEN VUODEN 2022 VÄRIEN LOISTEESSA SEKÄ LANSEERAA TÄYSIN UUDEN MEDIATAPAHTUMAN VUODELLE 2022

Nopeasti muuttuneet pandemiaolosuhteet aiheuttivat tilanteen, että perinteistä ilotulitusta ei tänä vuonna nähdä Eurajoella. Sen sijaan uuden vuoden kunniaksi tarjoamme nähtäväksi ja koettavaksi ihanaa valoa ja videotaide-elämyksiä. Uudenvuodenaattona Vuojoen kartanon (Kartanontie 28) julkisivuun heijastuu videoteos ja Eurajoen vesitorni (Manunpolku 3) valaistaan.

Vesitornin valaistus on nähtävillä pe 31.12.2021 hämärän laskeuduttua, noin 16.30 alkaen läpi yön aina 1.1.2022 aamuun saakka. Vuojoen kartanon videoesitys on nähtävillä pe 31.12. klo 16.30–22.00.

Kuntalaisille loihditaan kaunista katsottavaa, kun Eurajoen vesitorni muutetaan värien räiskeeksi valoheittimien avulla sekä Vuojoen Kartanon julkisivuun heijastetaan videoteos. Valo- ja videoteoksia voi saapua ihailemaan kävellen tai autoillen. Vuojoen kartanolla auton voi laittaa parkkiin ja ihailla videoteoksen lisäksi myös kaunista kartanomiljöötä ja nauttia kuluvan vuoden viimeisestä päivästä.

Yleisön toivotaan vähentävän auton valaistusta Linnamaantieltä Kartanontielle käännettäessä, jotta videoteos näkyisi hyvin, liikenneturvallisuutta kuitenkaan vaarantamatta. Yleisön on tietenkin myös paikan päällä syytä muistaa pitää etäisyyttä riittävin turvavälein muihin mahdollisesti paikalla oleviin katsojiin.

Valaisu ja videoteos ovat jo Eurajoella aiemminkin valaisuja ja videomappausta tehneen kaksikon Niko Tiaisen ja Mikko Kiviharjun käsialaa, vesitornin valaisussa on mukana myös Tommi Löytty. Niko ja Mikko ovat tehneet videotaidetta ja valaisuja lukuisiin arvorakennuksiin ja tapahtumiin eri puolilla Suomea.

Lokakuussa loistetaan suuresti!

Vuojoen Kartanon videoteos toimii samalla lanseerauksena, joka sysää käyntiin tulevana vuonna 2022 ihka ensimmäisen Suomessa järjestetyn kansainvälisen videomappauskilpailun ja mediataiteen monitapahtuman, Mapsionin. Mapsion järjestetään Eurajoella lokakuussa 2022.

Mapsion konseptina tuo upeisiin syksyisiin maisemiin kansainvälistä videotaidetta alan huipputekijöiltä, sekä tarjoaa yleisölle mielenkiintoisia mahdollisuuksia tutustua ja osallistua tapahtumaan esimerkiksi työpajojen muodossa. Videomappauskilpailu Mapsionia ovat rakentamassa Niko ja Elina Tiainen, Mikko Kiviharju sekä Eurajoen kunta.