Lähde kylälenkille! Kiertele, kaartele, ihmettele ja tutustu Eurajoen kyliin ulkoilun ja mielenkiintoisen kulttuurin merkeissä. Kylälenkkien varrelta löydät aktivoivia tehtäviä, sekä kylähistorian havinaa. Kylälenkkireitit tunnistat Kylälenkit-logolla koristelluista sinisistä lappusista ja nauhoista. Seuraa logoa ja tutustu Eurajoen kyliin omatoimisesti.

KYLÄLENKIT:

Verkkoranta. Verkkorannan lenkki alkaa Luvian Verkkorannan kesäkodilta eli Krikutillilta ja jatkuu uimarannan kautta kohti venesatamaa. Venesatamalta jatketaan Verkkorannan tietä eteenpäin ja palataan kierroksen jälkeen takaisin Krikutillille. Lenkin pituus n. 1 km.

Luodonkylä. Luodonkylän lenkin voi halutessaan aloittaa kyläyhdistyksen tapahtuma-aukiolta (Laitakarintien ja Kuivalahdentien risteys) ja jatkaa siitä kohti merellisiä maisemia Laitakarin venesatamaan. Laitakarissa suunnistetaan valokuvien perusteella paikasta toiseen läpi Laitakarin helmet. Voit aloittaa valokuvasuunnistuksen ensimmäisestä näkemästäsi valokuvasta. Jokaisen rastin kohdalla on myös nippelitietoa ja kiinnostavia kysymyksiä Laitakariin liittyen.

Peränkylä. Peränkyläntien varrella seisoo upea punainen suuli, josta kierros Peränkylän maisemissa voi alkaa. Suulilta matkaa voi jatkaa pitkin Huovintietä, joka johdattelee mielenhyvinvointiteemaiselle luontopolulle. Matkaa kertyy Peränkylässä kahdesta neljään kilometriin riippuen siitä, jatkatko Huovintieltä vielä merkatulle luontopolulle.

Kuivalahti. Kuivalahdella lenkkeillään kesäteatterin hengessä. Lenkki alkaa Kuivalahden kesäteatterilta, josta jatketaan matkaa Kydönkallion laavulle. Matkaa 2,5 km suunta, laavulle pääsee myös autolla.

Linnamaa. Linnamaissaa suunnataan kohti keskiaikaa ja Liinmaan linnaa. Linnalla päästetään mielikuvitus valloilleen, sillä tehtävänä on etsiä merirosvojen kätkemä aarre. Sopii koko perheelle.

Lapijoki. Lapijoen siltojenlenkki sopii parhaiten pyöräilylenkiksi. Lenkki alkaa Lapijoen museosillalta ja kiertää 5,8 kilometrin kierroksen. Ohjeet Lapijoen museosillan levähdyspaikalla.

Irjanne. Irjanteen tarinapolulla tutustutaan kirkonseudun lisäksi Irjanteen idylliseen ja historialliseen kylämaisemaan. Matka alkaa Irjanteen kirkolta. Tarkemmat tiedot lenkistä löytyy aloituspaikalta. Irjanteen lenkki on noin kaksi kilometriä.

Kuvassa puuhun kiinnitetty valokuva. Kuvassa puuhun kiinnitetty kartta ja tekstillä täytetty paperi.