Opetus ja kulttuuriministeriö on vahvistanut kunnille kaksivuotiseen esiopetukseen kelpoiset toimipaikat eli sellaiset toimipisteet, joissa kaksivuotiseen esiopetukseen osallistuville lapsille voidaan järjestää esiopetusta koko kokeilun ajan ja jossa lapsilla myös on mahdollisuus myös täydentävään varhaiskasvatukseen. Näillä perusteilla Eurajoelta rajautuivat kokeilutoimipaikkojen joukosta kaikki rehtorien alaisuudessa kouluilla toimivat esiopetuspaikat sekä päiväkoti Majakka.

Eurajoella kokeiluun osallistuvat toimipaikat ovat:
Luvialla päiväkoti Kuunari, päiväkoti Käpylä ja uusi määräaikaisesti perustettava kunnallinen päiväkotiyksikkö Muuntajankujalla sekä Lapijoella toimiva päiväkoti Metsätähti.

Kunnassamme tämä tarkoittaa sitä, että Luvian alueella kaikki vuonna 2016 syntyneet lapset voivat hakea kaksivuotiseen esiopetukseen niihin kokeilutoimipaikkoihin, joihin heidät on määritelty ja
Lapijoen alueella kaikki ne vuonna 2016 syntyneet lapset, jotka tarkistushetken tiedon mukaan ovat päiväkoti Metsätähdessä varhaiskasvatuspalvelun piirissä, on määritetty kyseiseen toimipaikkaan sekä ne lapset, jotka asuinpaikkansa mukaan ohjautuvat päiväkoti Metsätähteen esiopetukseen.

Olemme saaneet OKM:lta alustavat lapsilistat niistä lapsista, joilla on mahdollisuus hakea kokeilutoimipaikkoihin kaksivuotiseen esiopetukseen. Tiedotamme lähiaikoina kirjeitse perheille hakumenettelystä kaksivuotiseen esiopetukseen osallistumisesta.

Lisätietoja voi tarvittaessa tiedustella varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Elina Heinoselta

[email protected], puh. 044 4312540