Valtioneuvosto on tehnyt yhteenvedon, mistä yritykset voivat hakea tukea koronavirustilanteessa.

Kuvassa tietoa, mistä yritykset voivta hakea tukea koronavirustilanteessa.

Lisätietoja löytyy www.tem.fi/koronavirus sekä jokaisen tahon verkkosivuilta.

Valtioneuvoston tietoa rahoituksista

Valtioneuvoston yhteenvedosta löytyy hyvin koostettuna eri yritysmuodoille tarjolla olevat rahoitusvaihtoehdot sekä myös yhteystiedot.

ELY-keskusten rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Tutustu tästä, ketkä rahoitusta voivat hakea sekä mitkä ovat rahoituksen kriteerit.

ELY-keskusten puhelinpalvelu 0295 024 800 (arkisin klo 9-15) 
poikkeusrahoitus.ely(at)ely-keskus.fi.
 Sähköisen hakemuksen täyttämiseen liittyvää neuvontaa Yritys-Suomen puhelinpalvelusta 0295 020 500 (arkisin klo 9-16.15).

Business Finland: Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteessa

Tutustu tästä, ketkä rahoitusta voivat hakea sekä mitkä ovat rahoituksen kriteerit.

Yhteystiedot Business Finland rahoitukseen liittyen:
 poikkeusrahoitus(at)businessfinland.fi tai 
soittamalla numeroon 029 469 5800 (arkisin klo 9-15).

Eurajoen kunnan yksinyrittäjien tukihaku on avattu (15.04.2020)

Eurajoen kuntaan rekisteröityneet (ytj:n mukainen rekisteröinti) yksinyrittäjät voivat hakea Eurajoen kunnasta tukea koronavirustilanteessa. Tukea voi hakea 30.9.2020 saakka.

Avustuksen määrä on kertaluontoisesti 2000 euroa ja sitä voivat hakea Eurajoen kunnassa yksin taloudellista toimintaa Eurajoella harjoittava päätoiminen yrittäjä. Toiminnan oikeudellisella muodolla ei ole merkitystä. Avustuksen tarkoituksena on auttaa yksinyrittäjien toimintaa taloudellisesti pandemian aikana ja sen jälkeen. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välillä.

Yksinyrittäjäksi määritellään yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Tähän kuuluvat myös freelance-muotoiset yrittäjät. Tuen ehtona on yrittäjän osoittama merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronavirustilanteesta johtuen.

Suomen kunnat voivat hakea tuen myöntämiseen työ- ja elinkeinoministeriöstä valtionavustusta. Avustus myönnetään kunnille käytettäväksi kokonaan yksinyrittäjille myönnettävistä avustuksista aiheutuviin kustannuksiin. Eurajoen kunnan avustusosuus on 376 630 euroa, ja yksinyrittäjiä on kunnassa 301 kpl.

Täytä hakulomake, joka löytyy tämän tekstin alta. Suotavaa olisi, että lomakkeen tiedot täytetään koneella, väärinymmärrysten välttämiseksi. Lähetä allekirjoitettu lomake kaikkine liitteineen [email protected]. Tarkista, että kaikki liitteet ovat kerralla mukana. Hakemuksen voi toimittaa myös kirjekuoressa kunnan postilaatikkoon tai lähettää osoitteella: Kalliotie 5, 27100 EURAJOKI.

Hakemukset tullaan käsittelemään saapumisjärjestyksessä. Mikäli sinulla on kysyttävää, niin kysymyksiin vastaa kehitysjohtaja Johanna Huhtala puh. 044 312 4367.

Hakemuksista tehdään kirjallinen päätös, jonka kunnanjohtaja hyväksyy allekirjoituksellaan. Päätös tullaan toimittamaan hakijalle sähköpostitse. Avustus maksetaan mahdollisimman pian hyväksytyn päätöksen jälkeen hakemuksessa ilmoitetulle tilille.

Ohje avustuksen hakemiseen

Hakulomake

TE-Palvelut – yksinyrittäjän työttömyysturva (määräaikainen) koronatilanteessa

Lisätiedot päivittyvät tälle sivulle.

Ota yhteyttä, mikäli on kysyttävää.

Voit laittaa joko sähköpostia [email protected] tai soittaa puh. 044 312 4367.

Yritysneuvonta on luottamuksellista ja maksutonta!