Luvian kirjastossa on 01.-29.11.2019 välisenä aikana esillä taiteilija Tuuli Seppälän näyttely ”Yölaulajat”. Seppälä valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2007. Nykyään hän on tohtoriopiskelijana Aalto-yliopistossa sekä työskentelee freelancer-lavastajana ja taiteen sekatyöläisenä. Seppälä on lavastanut Tasalan talviteatterin musikaalit vuodesta 2006 alkaen ja tehnyt töitä eri puolella Suomea esimerkiksi Kemissä, Rovaniemellä ja Porissa. Hän on kuvittanut ja taittanut kirjoja, kuten runoilija Pauli Karmalan teokset. Lisäksi Seppälä maalaa seinämaalauksia sisarensa Sallan kanssa. Heidän uusin teoksensa ”Reitti” on nähtävillä Satasairaalan uudessa H-rakennuksessa.

Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina. Tervetuloa!

Yhteystiedot: p. 040 837 3292, [email protected]

Yölaulajat

Yölaulajat eivät koreile väreillä ja niitä on vaikea erottaa piiloistaan, mutta niiden äänet luovat alkukesän öiden sadunomaisen tunnelman. Maalauksilla tahdon tehdä näkyviksi linnut laulujen takana ja tuoda samalla ripauksen kesänyön taikaa vuoden pimeimpään aikaan.

Jo edesmennyt ystäväni Hannes Tiira vei minut kuuntelemaan yön laulajia. Siitä on jo kauan aikaa, mutta retki teki minuun syvän vaikutuksen. Maalasin nämä linnut Hanneksen pyynnöstä. Yhteinen projekti jäi kesken, joten omistan näyttelyn hänen muistolleen.