Uuden yksityistielain (560/2018) myötä yksityistiekunnilla on vuodesta 2019 alkaen velvollisuus toimittaa Väylän Digiroad-järjestelmään tien liikenteenohjaukseen liittyvät tiedot. Niin ikään yksityistiekunnille on tullut velvollisuus ilmoittaa Maanmittauslaitoksen yksityistierekisteriin tiekuntansa yhteystiedot.

Digiroad-järjestelmään ilmoitetaan mm. seuraavat tiedot:

  • Tiedot painorajoituksista
  • Ajokiellot (esim. moottoriajoneuvolla ajo kielletty)
  • Liikennemerkkien mahdolliset lisäkilvet (tontille ajo sallittu jne.).
  • Lisäksi tulee toimittaa kopio kunnan luvasta merkin asettamiseen jos sellainen on.

Tiedot yllä mainituista rajoituksista toimitetaan toistaiseksi sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]

Ohjeet ja sähköpostipohja löytyvät osoitteesta https://vayla.fi/avoindata/digiroad/yksityistietietojen-lisaaminen-digiroadiin

Maanmittauslaitokselle toimitetaan tiekunnan yhteystiedot seuraavasta osoitteesta löytyvän palvelun kautta: https://www.maanmittauslaitos.fi/lomakkeet/tiekunnan_yhteystiedot

Tekninen lautakunta on kokouksessaan 16.1.2019 hyväksynyt yksityistieavustusten yleiset myöntämisperusteet. Lain mukaisten ilmoitusvelvollisuuksien täyttäminen on yhtenä avustusten myöntämisperusteena.

Kuluvan vuoden kunnan yksityistieavustusten hakuaika on maaliskuussa. Hakulomakkeet ovat hakuaikana ladattavissa kunnan nettisivulta.

Lounais-Suomen yksityistiet- hanke järjestää Yksityistieillan Ulvilassa 26.2. klo 17.45-20.00 osoitteessa Ulvilan lukio, Lääkäripolku 4.

Ilmoittautuminen: https://tapahtumat.metsakeskus.fi/