Hyvinvointikaveritoiminta2018-12-05T14:34:20+00:00

Uutta Eurajoella – Hyvinvointikaveritoiminta

Eurajoki on mukana Ikäinstituutin koordinoimassa kärkihankkeessa Voimaa vanhuuteen. Toiminnan tavoitteena on ikääntyvien (+75-vuotiaiden) terveyden edistäminen ja toimintakyvyn tukeminen terveysliikunnan avulla. Kohderyhmänä on erityisesti vielä kotona asuvat eurajokelaiset, joiden hyvinvointia, arjen sujumista ja virkeyttä on tärkeää tukea kotona-asumisen mahdollistamiseksi. Eurajoella yli 75-vuotiaita oli vuoden 2017 lopussa 900 henkeä, joista kotona asui reilusti yli 800 henkilöä. Voimme yhdessä vaikuttaa hyvinvointiimme ja pienillä teoilla tukea ikäihmisten kotona asumisen mahdollistamista.

Osana Voimaa Vanhuuteen-toimintaa olemme aloittamassa hyvinvointikaveritoiminnan Eurajoella. Nyt etsimme yli 16-vuotiaita kuntalaisia, jotka haluaisivat pienellä panostuksella tuottaa paljon iloa ja virikkeitä ikäihmisen elämään.
Hyvinvointikaverina toimiminen on vapaaehtoistyötä, josta isoimpana palkintona on hyvä mieli. Hyvinvointikavereista ja kaveria kaipaavista ikäihmisistä muodostetaan parivaljakoita, jotka määrittelevät itse omat tapaamisensa. Tapaamiset kirjataan ylös ja kunta palkitsee parivaljakoita tapaamiskertojen toteuduttua. Vapaaehtoisia muistetaan lisäksi vuosittain kunnan järjestämällä kiitoksella.
Hyvinvointikaverikoulutus toteutetaan kahdessa kolmen tunnin (3h) osassa. Koulutuksen käyneet saavat toimintaa tukevat materiaalit, todistuksen, hyvinvointikaveripassin, vastuuvakuutuksen ja pätevyyden toimia vapaaehtoisena hyvinvointikaverina. Hyvinvointikaveripassilla vapaaehtoisena toimiessasi olet oikeutettu maksuttomaan sisäänpääsyyn Eurajoen kunnan kulttuuritapahtumiin.

Koulutukseen voi ilmoittautua sähköpostitse vapaa-ajan asiakkuuspäällikölle Maija Penttilälle, maija.penttila@eurajoki.fi tai hakea ilmoittautumiskortin kirjastoista, matkailuinfosta tai apteekeista.

Koulutuksen jälkeen alkaa hyvinvointikaveria kaipaavien ikäihmisten etsiminen. Hyvinvointikaveri-parivaljakoita muodostetaan ja toiminta aloitetaan kevään 2019 aikana. Mikäli sinulla on tarvetta hyvinvointikaverille tai tiedät henkilön, joka mahdollisesti tarvitsee tukea arkeen, voit jo nyt ilmoittaa tarpeesi ottamalla yhteyttä Eurajoen kunnan vapaa-aikapalveluihin.

Kaikilla eurajokelaisilla tulisi olla mahdollisuus hyvään arkeen, ulkoiluun ja osallistumiseen kunnan eri tapahtumiin ja toimintoihin.

Voimaa Vanhuuteen viikoittaiset toimintaryhmät löydät tämän linkin takaa.

Ajankohtaista